Πιερία: Οι «θεματοφύλακες του Συντάγματος» πέρασαν χειροπέδες σε διευθυντή Γυμνασίου! -Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού: “Ο τέλειος παραλογισμός!”

Κοινωνία

Σοκ προκαλεί η επίθεση από ομάδα ατόμων, που παρουσιάστηκε ως «θεματοφύλακες του Συντάγματος» και σήμερα το πρωί πήγε στο σχολείο, άρπαξε τον διευθυντή του Γυμνασίου στο Αιγίνιο, του έβαλε χειροπέδες και τον οδήγησε στο Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης.

Το περιστατικό συνέβη, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, λίγο μετά τις 7:30 σήμερα το πρωί την ώρα που έφταναν τα παιδιά στο σχολείο. Όταν ο καθηγητής του Γυμνασίου πήγε να εισέλθει στο κτήριο, πέντε άτομα τον πλησίασαν, τον προπηλάκισαν και αφού τον αποκάλεσαν προδότη τού πέρασαν χειροπέδες και τον έβαλαν στο αυτοκίνητο, παραδίδοντάς τον λίγα λεπτά αργότερα στο ΑΤ της περιοχής.

Ο διευθυντής μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο Κέντρο Υγείας της περιοχής όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Το ασύλληπτο αυτό συμβάν έρχεται να συμπληρώσει τη συνεχιζόμενη δράση της ομάδας αυτής που εδώ και καιρό δυσχεραίνει το εκπαιδευτικό έργο, τόσο στο συγκεκριμένο Γυμνάσιο όσο και στο Λύκειο, τα οποία συστεγάζονται. Μάλιστα, το γεγονός πως το σχολείο τηρεί, ως οφείλει, τα υγειονομικά πρωτόκολλα και δεν αφήνει μαθητές να εισέρχονται χωρίς μάσκα και self test στο σχολικό συγκρότημα, αποτελεί μία συνεχή αφορμή για τη συγκεκριμένη ομάδα προκειμένου να… επιδεικνύει τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές.

Ειδικότερα, οι διευθυντές του Γυμνασίου και του Λυκείου έλαβαν στις 24 Νοεμβρίου μέσω ενός δικαστικού επιμελητή ένα έγγραφο που σημείωνε πως τα σχολεία επιτάσσονται στο όνομα των «Αυτόχθονων Ελλήνων». Οι διοικήσεις του σχολικού συγκροτήματος αλλά και οι καθηγητές βρέθηκαν για ακόμα μία φορά προ εκπλήξεως. Συνεχώς, άλλωστε, οι συγκεκριμένες ομάδες κάνουν διαδικτυακά καλέσματα αλλά και διά ζώσης συγκεντρώσεις με σκοπό να θέσουν σε εφαρμογή τα σχέδιά τους.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr υπάρχουν συνεχείς απειλές και προπηλακίσεις εναντίον καθηγητών.

Συγκεκριμένα, μέσα στον Νοέμβριο μετά την εφαρμογή του edupass αλλά καθώς και μετά την εμφάνιση κρούσματος σε τμήμα του Λυκείου, που απαιτούσε τη διενέργεια rapid test σε μαθήτρια η ομάδα αυτή έφτασε στο σχολείο και απείλησε τους καθηγητές, εξυβρίζοντάς τους.

Τα πέντε άτομα συνελήφθησαν στο αστυνομικό τμήμα και αναμένεται να οδηγηθούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου στον Εισαγγελέα.

Ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Αναστάσιος Μανώλας σοκαρισμένος από το περιστατικό εκτιμά ότι αυτά τα άτομα δεν πρέπει να είναι από την περιοχή.

«Ο τέλειος παραλογισμός οι παράνομοι οδήγησαν στο νόμο τον διευθυντή του γυμνασίου. Τον απήγαγαν, του έβαλαν χειροπέδες και τον μετέφεραν στον αστυνομικό τμήμα», δήλωσε στο ραδιόφωνο «statusfm» ο δήμαρχος.

Το προεδρείου της ΕΛΜΕ Πιερίας επισκέφτηκε τον διευθυντή του σχολείου. «Τον περικύκλωσαν τα πέντε άτομα και του έβαλαν χειροπέδες», δήλωσε στον «Status» ο εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Χρήστος Αντωνίου, ο οποίος κατήγγειλε το περιστατικό.

Με πληροφορίες από το in.gr, voria.gr, Protothema.gr