Πιερία: Θα αποζημιωθούν οι σταφυλοπαραγωγοί της ποικιλίας Grimson – Από τη νέα χρονιά η καταβολή των αποζημιώσεων

Αγροτικά

Τίποτα δεν έχει αλλάξει σε όσα ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση για την ενίσχυση των παραγωγών της ποικιλίας Grimson, οι οποίοι θα αποζημιωθούν κανονικά. Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε τις τελευταίες μέρες, που αφορούσε απόφαση αποζημίωσης για τον γειτονικό νομό της Λάρισας, σε επικοινωνία μας με τον βουλευτή Πιερίας Φώντα Μπαραλιάκο, μας ενημέρωσε ότι η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά και οι αποζημιώσεις για το 2020 θα καταβληθούν από τη νέα χρονιά. Χθες άλλωστε ο ίδιος είχε συναντήσεις στα αρμόδια Υπουργεία επιβεβαιώνοντας αυτά που είχαν ήδη ανακοινωθεί.

Πιο συγκεκριμένα υπάρχει ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με την οποία, μεταξύ των προϊόντων που θα αποζημιωθούν είναι τα μύδια, η λεβάντα, τα σταφύλια Grimson Λάρισας και Πιερίας, η βιομηχανική πατάτα, το επιτραπέζιο σταφύλι Καβάλας, οι επίσπορες πατάτες, οι κτηνοτρόφοι, τα μήλα Ζαγοράς, η κλημαντίνη, οι ελαιοπαραγωγοί επιτραπέζιας ελιάς και άλλα αγροτικά προϊόντα.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να εκδοθεί η αντίστοιχη ΚΥΑ για την Πιερία, όπως έγινε με τη Λάρισα, για την καταβολή των αποζημιώσεων για το 2020.

Στη Βουλή τον Μάιο η αποζημίωση με Αναφορά του Φ. Μπαραλιάκου

Το ζήτημα της αποζημίωσης των ζημιών στα σταφύλια Crimson της Πιερίας είχε αναδείξει στη Βουλή, τον φετινό Μάιο με Αναφορά που κατέθεσε στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού ελέγχου ο κ. Μπαραλιάκος, ζητώντας αποζημίωση των  παραγωγών του Δήμου Δίου Ολύμπου Πιερίας για την επιτραπέζια ποικιλία σταφυλιών Crimson, μετά από την ενημέρωση που είχε και ο ίδιος από τους Προέδρους των ΣΠΕΚΟ Βροντούς, ΠΕΣΚΟ Κονταριώτισσας-Αγίου Σπυρίδωνα και Α.Σ Καρίτσας.

Στην Αναφορά τότε ο Βουλευτής Πιερίας, αναφερόταν στις περιοχές του Δήμου Δίου- Ολύμπου όπου καλλιεργούνται περίπου 3500 στρέμματα σταφύλια της ποικιλίας Crimson, στις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν, ζητώντας την οικονομική τους ενίσχυση.