Μπ.Σκούφα: «Εκτός αποζημιώσεων οι σταφυλοπαραγωγοί της ποικιλίας Grimson στην Πιερία για τις ζημιές του 2020, λίγο καιρό μετά την δέσμευση του αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ για το αντίθετο! Να αποκατασταθεί άμεσα η κατάφωρη αδικία»

Αγροτικά

Η αποκατάσταση μιας κατάφωρης αδικίας εις βάρος των σταφυλοπαραγωγών της Πιερίας που καλλιεργούν την ποικιλία Grimson, ζητείται μέσω της Αναφοράς που κατέθεσε η Βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, έπειτα από τις επιστολές διαμαρτυρίας των Αγροτικών Συλλόγων ΠΕΣΚΟ και ΣΠΕΚΟ, καθώς παρά το γεγονός ότι η Πιερία είναι πρώτη πανελλαδικά σε καλλιεργούμενες εκτάσεις της συγκεκριμένης ποικιλίας, εντούτοις οι παραγωγοί του Νομού, έμειναν εκτός αποζημίωσης, ενώ δεν συνέβη το ίδιο με τον γειτονικό νομό της Λάρισας.

Η Λάρισα παίρνει ενίσχυση και η Πιερία λόγια!

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ενέκριναν την περασμένη εβδομάδα την χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στον τομέα της παραγωγής σταφυλιών ποικιλίας Grimson στην Π.Ε Λάρισας αποκλείοντας την Π.Ε Πιερίας για τις ζημιές του 2020, όταν λίγο καιρό πριν ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ σε επίσκεψή του στην Πιερία, συνοδευόμενος από τους τοπικούς κυβερνητικούς βουλευτές δεσμευόταν για το αντίθετο!

Εύλογα προκύπτουν ερωτηματικά για τα κριτήρια λήψης της συγκεκριμένης κυβερνητικής απόφασης, όταν αγνοεί τα αιτήματα των παραγωγών της πρώτης πανελλαδικά περιοχής σε καλλιέργεια της ποικιλίας σταφυλιού Grimson. Οι παραγωγοί ζητούν την άμεση άρση της κατάφωρης αδικίας και την ένταξή τους στο συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.