Δήμος Κατερίνης: Κατεστραμμένα καλώδια φωτιστικού διάκοσμου, πεταμένα χριστουγεννιάτικα στολίδια και ζημίες σε χριστουγεννιάτικες κατασκευές -Κ. Κουκοδήμος: Καμία ανοχή σε φαινόμενα βανδαλισμού δημοτικής περιουσίας

Κοινωνία

Κατεστραμμένα καλώδια φωτιστικού διάκοσμου, πεταμένα χριστουγεννιάτικα στολίδια και ζημίες σε χριστουγεννιάτικες κατασκευές, αντίκρυσαν συνεργεία του Δήμου σε πάρκα και πλατείες της Κατερίνης.

Λίγες ώρες μετά τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Δημαρχείου, εντοπίστηκαν δολιοφθορές που προκάλεσαν «άγνωστοι» στον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, κατά τις νυχτερινές ώρες.

«Δεν θα δείξουμε καμία ανοχή σε βανδαλισμούς δημοτικής περιουσίας», δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, καθώς παρόμοια φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί και το προηγούμενο διάστημα σε υποδομές και δημοτικά κτίρια.

«Η αποκατάσταση των ζημιών είναι κόστος για τον δημότη», είπε ο δήμαρχος, συμπληρώνοντας πως «αυτή η εικόνα που επιχειρούν κάποιοι να επιβάλλουν στην πόλη, σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών.»

Ο Δήμος Κατερίνης προτίθεται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων. Επίσης, είναι αποφασισμένος να αντιμετωπίσει παρόμοια περιστατικά, ζητώντας αρχικά τη συνδρομή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, καθώς και τη συνεργασία των καταστηματαρχών για χρήση του βιντεοσκοπημένου υλικού από τις νομίμως τοποθετημένες κάμερες των καταστημάτων τους.

Να σημειωθεί ότι ήδη σε σημεία με Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο (όπως η πλ. Δημαρχείου), υπάρχει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, ενώ όσοι εντοπιστούν να προκαλούν φθορές θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα προβλεπόμενα πρόστιμα.