Κορονοϊός: Το 41% των θυμάτων σε Μακεδονία και Θράκη – 364 θάνατοι καταγράφηκαν στο Νοσοκομείο Κατερίνης

Κοινωνία

Το 41% του συνόλου των θανάτων της πανδημίας αναφέρεται από τα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης, σύμφωνα με το protothema.gr .Τη θλιβερή πρωτιά δυστυχώς τη διατηρεί και φέτος η Βόρεια Ελλάδα, λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού της και ιδίως του ηλικιωμένου, που αποτελεί τον πιο εύκολο στόχο του κορoνοϊού. Στους 6.847 ανέρχονται οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους μετά από δύσκολη, μακρά ή σύντομη, νοσηλεία στα 28 νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Οι θάνατοι που καταγράφηκαν στα νοσοκομεία της Μακεδονίας

Βαρύ φορτίο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σήκωσαν τα περιφερειακά νοσοκομεία των «κόκκινων» περιοχών στη Βόρεια Ελλάδα. Από τους 6.847 νεκρούς που μετρά η Μακεδονία και η Θράκη, οι 3.373 κατέληξαν στα νοσοκομεία των περιφερειακών ενοτήτων, πλην Θεσσαλονίκης. Ενδεικτικά, στο Νοσοκομείο Σερρών έχουν καταγραφεί 527 θάνατοι, σχεδόν όσοι και στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης 399, Καβάλας 354, Κατερίνης 364, Δράμας 221, Έδεσσας 261.

Στην Κεντρική Ελλάδα, στο αρνητικό βάθρο με τους ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους βρίσκεται το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου με 437 νεκρούς. Τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας που νοσηλεύουν ασθενείς με κορωνοϊό περισσότερο από έναν χρόνο από τη Θεσσαλία, τη Βόρεια Ελλάδα και τη Στερεά Ελλάδα έχουν καταγράψει 700 νεκρούς. Επίσης, σημαντικές ανθρώπινες απώλειες έχουν οι κλινικές και ΜΕΘ COVID στα νοσοκομεία Χαλκίδας (237 νεκροί), Τρικάλων (233), Λαμίας (182).

Πάνω από 500 ασθενείς με COVID έχασαν τη μάχη στα νοσοκομεία της Πάτρας, 172 στην Κόρινθο, 102 στην Καλαμάτα και 91 στον Πύργο. Στο Πανεπιστημιακό Nοσοκομείο Ιωαννίνων έχουν καταλήξει 157 ασθενείς καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας – πρέπει να σημειωθεί ότι νοσήλευσε ασθενείς από όμορες περιοχές, ακόμη και από τη Μακεδονία όποτε χρειαζόταν να συνδράμει. Εκατόν δεκατρείς (113) νεκροί περιλαμβάνονται στη θλιβερή λίστα των απωλειών του Nοσοκομείου Αγρινίου, ένα νοσοκομείο που βρέθηκε και στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών του υπουργείου για την υψηλή θνητότητα στις ΜΕΘ COVID.

Πηγή:protothema.gr