Στην βουλή από τη βουλεύτρια Ε. Σκούφα τα τεράστια προβλήματα του ΕΚΑΒ στην Πιερία

Πολιτική Υγεία

Στην βουλή φέρνει με κατάθεση αναφοράς η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα την  από 24.10.2021 επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Πιερίας «ΟΛΥΜΠΟΣ» που επισημαίνει τις ελλείψεις σε στελέχωση και νέα οχήματα του ΕΚΑΒ Πιερίας .

Όπως αναφέρεται στην επιστολή του σωματείου στο ΕΚΑΒ στην Πιερία δεν έχουν διατεθεί καθόλου καινούρια οχήματα, με αποτέλεσμα ο στόλος να είναι παλιός και απαρχαιωμένος και η αντικατάστασή του να επαφίεται σε δωρεές πολιτών.

Ειδικά σήμερα στην εποχή της πανδημίας το ΕΚΑΒ στην Πιερία δεν έχει αρκετό αριθμό οχημάτων ώστε να διεκπεραιώνεται με ασφάλεια η διακομιδή διασωληνωμένων ασθενών. Πρόβλημα που είχε θέσει η κ. Σκούφα και σε κοινοβουλευτική της ερώτηση τον Οκτώβριο.

Ακόμη, στην ίδια επιστολή στηλιτεύεται η τεράστια  έλλειψη προσωπικού μιας και εδώ και χρόνια δεν έχουν γίνει προσλήψεις στο ΕΚΑΒ, άκρως προβληματική κι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία κατάσταση, η οποία έχει επιδεινωθεί και λόγω της θέσης σε αναστολή ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Η κ. Σκούφα με την κατάθεση της αναφοράς, αλλά και με όλες τις προηγούμενες αντίστοιχες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις της, στήριζε και στηρίζει τα αιτήματα του σωματείου  του  ΕΚΑΒ, κατανοώντας και αναγνωρίζοντας την προσφορά των εργαζομένων υγειονομικών και τις τεράστιες ανάγκες της πιερικής κοινωνίας για Ποιοτικό Δημόσιο Σύστημα Υγείας.