Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

Πολιτική

Ημέρα μνήμης η 28η Οκτωβρίου για όλους τους Έλληνες. Ημέρα μνήμης, τιμής και δόξας για το έπος του ’40.  

Γιορτάζουμε, θυμόμαστε και τιμούμε το σθένος, τη γενναιότητα, την αρετή και την εθνική ομοψυχία που υπέδειξαν οι πρόγονοί μας. Την αγωνιστικότητα και τον ηρωισμό με τον οποίο πάλεψαν για την προάσπιση της ελευθερίας και της εθνικής μας ενότητας, λέγοντας ένα ηχηρό “ΌΧΙ” στην υποδούλωση, τη βία, το ναζισμό και το φασισμό.

Πρόκειται για μια επέτειο- σταθμό στην ελληνική ιστορία, που μας υπενθυμίζει, ότι καμία σπουδαία νίκη δεν επιτυγχάνεται χωρίς κόπο, καμία μάχη δεν κερδίζεται χωρίς θέληση, αποφασιστικότητα και χωρίς πάλη οποιασδήποτε μορφής.

Είναι χρέος μας να αναγνωρίσουμε την υπέρμετρη αγάπη και αυτοθυσία που υπέδειξαν για την πατρίδα οι πρόγονοί μας το ΄40. Είναι ηθική μας υποχρέωση να παραδειγματιστούμε και να διδαχθούμε ακεραιότητα, πίστη και αφοσίωση σε υψηλά  ιδανικά της πατρίδας και αποφασιστικότητα για την επίτευξη των δικών μας στόχων.

Ας αξιοποιήσουμε τις εθνικές μνήμες για να αγωνιζόμαστε με τον ίδιο ηρωισμό και την ίδια επιμονή ενάντια στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Ας τις έχουμε ως οδηγό για να γράψουμε αντίστοιχες ένδοξες σελίδες στην ιστορία μας στο μέλλον, διασφαλίζοντας την ταυτότητα του έθνους μας.


Υψώνουμε με υπερηφάνεια την ελληνική σημαία και αποδίδουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στους πρωταγωνιστές του έπους του ’40, που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου