Ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας δεν στηρίζει κανένα υποψήφιο δήμαρχο, ο κεντρικός ΣΥΡΙΖΑ όμως στηρίζει τρεις!

Πολιτική

Με ανακοίνωση της η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας αναφέρει ότι δεν στηρίζει κανένα υποψήφιο δήμαρχο στην Πιερία. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: “Σχετικά με ανακοινώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας  για   στήριξη από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α  Πιερίας ανεξάρτητων  δημοτικών παρατάξεων στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, η Ν.Ε του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Πιερίας δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας  δεν στηρίζει καμιά Δημοτική Παράταξη και ούτε έχει υπάρξει κάποια σχετική απόφαση στήριξης οποιασδήποτε  Δημοτικής Παράταξης σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας”.

Μέχρι εδώ όλα καλά παρότι άργησε πάρα πολύ η ανακοίνωση αυτή και μετά από όλα όσα έχουν ειπωθεί. Ο βουλευτής Χάρης Τζαμακλής είχε δηλώσει στην τηλεοπτική εκπομπή “Με την Εύη” οτι στηρίζουν τον Γ. Νταντάμη στην Κατερίνη και είχε αναφέρει επίσης και τον Α. Φαρμάκη στον Δήμο Δίου Ολύμπου. Προφανώς ήταν προφορική η στήριξη και δεν υπήρχε χαρτί με υπογραφές και βούλα. Αν και από τότε πέρασε πολύς καιρός κρίθηκε ότι τώρα ήταν το σωστό timing να σταλεί αυτή η ανακοίνωση. Το πρόβλημα όμως είναι ότι το κόμμα μάλλον έχει άλλη εικόνα, αφού στο επίσημο site του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται οι υποψήφιοι Αστέριος φαρμάκης Γιώργος Νταντάμης και Βαγγέλης Λαγδάρης ότι έχουν στήριξη απο τον ΣΥΡΙΖΑ. Το κείμενο, στο οποίο αναφέρονται όλες οι περιφέρειες και οι δήμοι, αναρτήθηκε στις 13 Μαΐου 2019, σχετικά πρόσφατα. Παραθέτουμε ένα απόσπασμα:

“ΣΥΡΙΖΑ: Αγώνας για την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ισχυρές προγραμματικές συμμαχίες και ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ακολούθησε τη λογική των κομματικών χρισμάτων γιατί σέβεται και πιστεύει βαθιά στις αυθεντικές αυτοδιοικητικές διεργασίες που ενθαρρύνουν την συμμετοχή των πολιτών στις τοπικές υποθέσεις και οδηγούν στη διαμόρφωση αυτοδιοικητικών σχημάτων με συγκεκριμένες θέσεις και προγράμματα για τους δήμους και τις περιφέρειες.

Πορευθήκαμε με βάση τη λογική των προγραμματικών συγκλίσεων και συμβάλαμε στη συγκρότηση ευρύτερων συνδυασμών. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου θα γίνουν για πρώτη φορά με το σύστημα της απλής αναλογικής δίνοντας το πρόκριμα για ευρύτερες συγκλίσεις και συνεργασίες, ανοίγοντας μια νέα εποχή για την Αυτοδιοίκηση, τη δημοκρατία και τη συμμετοχή των πολιτών. Στόχος μας πάντα είναι μια ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού.

Στη βάση αυτής της λογικής καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών και να υπερψηφίσουν τους παρακάτω αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς.

Νομός Πιερίας
Δήμος Δίου – Ολύμπου: Συμπολιτεία | Αστέριος Φαρμάκης
Δήμος Κατερίνης: Ανανέωση τώρα | Γιώργος Νταντάμης
Δήμος Πύδνας – Κολινδρού: Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Βόρειας Πιερίας | Βαγγέλης Λαγδάρης