Ν. ΜΑΚΡΙΔΗΣ: «Ο δικός μας άνθρωπος» μιλά για τις εκλογές και την επόμενη μέρα του Δήμου Κατερίνης

Πολιτική

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ Ο.Β. ΤΟΥ ΥΠ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»

Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, πως περιγράφετε το εκλογικό κλίμα, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα. Είστε ικανοποιημένος από την προεκλογική σας παρουσία και τις επαφές σας με τους πολίτες;

Όλο αυτό το διάστημα στην καθημερινή μου επαφή με τους δημότες, αν και πρέπει να σημειώσω ότι αυτή δεν έχει σταματήσει ποτέ επί της ουσίας, ήταν και είναι εξαιρετικά εποικοδομητική και χρήσιμη. Έμαθα πολλά, ενημέρωσα επίσης πάρα πολλούς συνδημότες μου για όσα πιστεύω και θέλω να κάνουμε πράξη μαζί, την επόμενη μέρα στο Δήμο Κατερίνης. Είναι αλήθεια, ότι η δική μου υποψηφιότητα έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης, αμφισβήτησης, αλλά και θετικής ανταπόκρισης από την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου. Και λέω αμφισβήτησης γιατί παρά το γεγονός ότι από την αρχή ήμουν ξεκάθαρος ότι η όποια διαφωνία μου με τον δήμαρχο Σάββα Χιονίδη ήταν καθαρά πολιτική, αυτό δεν αποτελούσε και δεν αποτέλεσε τροχοπέδη για την συνεργασία μας η οποία ξεκίνησε δειλά και με τις όποιες επιφυλάξεις και εξελίχθηκε σε ουσιαστική συνεργασία αλληλοσεβασμού, κατανόησης, εκτίμησης  δικαιώνοντας την αρχική απόφαση και επιλογή μου. Οι πολίτες αναγνωρίζουν τους αγώνες που έχω δώσει μέχρι τώρα, και πολλοί από αυτούς θυμούνται τις διαμαρτυρίες, τις αντιπαραθέσεις και τις προσπάθειες που  έχω κάνει στο παρελθόν, άλλες φορές μόνος μου και άλλες μαζί τους, με στόχο πάντα να λύνουμε τα προβλήματα, μικρά και μεγάλα, κάνοντας την ζωή όλων μας καλύτερη. 

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε;
Εκτιμώ ότι ένα από τα βασικότερα προβλήματα που ταλανίζει τον δήμο μας και τους πολίτες είναι το θέμα τη ανεργίας. Ο δήμος μπορεί να αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης και προόδου σε αυτή την κατεύθυνση. Ξέρετε τι είναι, να μην μπορεί κάποιος να ζήσει τα παιδιά του; Να υπάρχουν παιδιά που πεινάνε; Και μη μου πείτε ότι δεν υπάρχουν, γιατί αλλιώς δεν θα υπήρχαν και τα συσσίτια στα σχολεία μας. Πόσοι συνταξιούχοι συντηρούν το σπίτι τους, το σπίτι του παιδιού τους, δίνουν το χαρτζιλίκι στο εγγόνι που πηγαίνει στο σχολείο; Με μια πενιχρή σύνταξη  που έχει πετσοκοπεί τόσες φορές! Μια κοινωνία για να πάει μπροστά πρέπει να έχει ανθρώπους που δεν θα στερούνται βασικά πράγματα. Ο δήμος είναι το σπίτι των δημοτών όπως λέω πάντα και σε αυτό λοιπόν δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος.

Που θα δώσετε έμφαση εάν οι πολίτες σας επιλέξουν να τους εκπροσωπήσετε; 
Xαίρομαι πολύ που οι υποψήφιοι δήμαρχοι αντέγραψαν κομμάτια του συνδυασμού μας . Το 2014 στο πρόγραμμα μας «Νέα Εποχή για την Κατερίνη» που είχαμε παρουσιάσει στους πολίτες είχαμε συμπεριλάβει τις Αντιδημαρχίες Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης. Είναι αστείο λοιπόν σήμερα να το ακούμε από ανθρώπους που θέλουν να διοικήσουν τον δήμο. Όφειλαν να γνωρίζουν τουλάχιστον τα βασικά! Αυτοί οι δύο πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής μας, όπως αντιλαμβάνεστε είναι αυτοί στους οποίους θα εστιάσω την προσοχή μου, γιατί μέσα από τον Τουρισμό και την Αγροτική Ανάπτυξη μπορεί να έλθει ανάπτυξη και κατ΄επέκταση θέσεις εργασίας. Στον τρίτο πυλώνα που είναι εξίσου σημαντικός,  το εμπόριο και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το οποίο γνωρίζω καλά, λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας, θα σας έλεγα ότι η συνεργασία με φορείς θα μπορούσε να φέρει κάποια αποτελέσματα, με την προϋπόθεση όμως ότι οι συνεργασίες θα περιλαμβάνουν σε πρώτο πλάνο την  ενεργό συμμετοχή των ίδιων των εμπόρων. Δυστυχώς τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου τα οποία βιώνω και εγώ καθημερινά, δεν εξαρτιόνται ως επί των πλείστων  από τον δήμο, αλλά και από την κεντρική εξουσία. Εμείς ως δήμος οφείλουμε να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια, λύνοντας προβλήματα που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα τους και θα ελαφρύνουν τα οικονομικά βάρη στα οποία καλούνται να ανταπεξέλθουν.

Τι μήνυμα θέλετε να στείλετε στους δημότες; 
Οι εκλογές της 26ης Μαΐου είναι πιο κρίσιμες από ποτέ. Στο σταυροδρόμι των αλλαγών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν έχουμε την πολυτέλεια για πειραματισμούς. Πρέπει να ψηφίσουμε με γνώμονα το τι έγινε στο δήμο μας τα τελευταία 4 χρόνια και πραγματικά έγιναν πάρα πολλά πράγματα σε όλους τους τομείς. Σε αυτό το έργο πρέπει να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης και επιλέγοντας ανθρώπους οι οποίοι, το σθένος, το θάρρος, την τόλμη αλλά και τις γνώσεις να φέρουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα την επόμενη μέρα. 

Σε αυτές τις εκλογές σας καλώ να δώσουμε άλλη μια μάχη μαζί. Για ένα δήμο που δίνει ευκαιρίες, που διεκδικεί, σχεδιάζει και αναπτύσσεται. Για ένα δήμο που ξεπερνάει τα εμπόδια και πρωταγωνιστεί.

Ζητώ την ψήφο σας για να κάνουμε τους στόχους μας πραγματικότητα. Ζητώ την στήριξη σας για μια ακόμη φορά και μαζί  να σχεδιάσουμε το αύριο που μας αξίζει. Ζητώ να είμαι μια από τις επιλογές σας. Σε αυτές τις εκλογές έχω ανάγκη την ψήφο σας  περισσότερο από ποτέ!

Θέλω να με  θεωρείτε «τον δικό σας άνθρωπο» γιατί είμαι κομμάτι από εσάς!
Πηγή: Ολύμπιο Βήμα