Δήμος Κατερίνης: Πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 1.244.566 ευρώ για την ενίσχυση των ωφελουμένων του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΤΕΒΑ

Κοινωνία

Πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 1.244.566,86 ευρώ, για τη συνέχιση υλοποίησης του προγράμματος ΤΕΒΑ, για την προμήθεια και διανομή τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, σε ωφελούμενους του ΕΕΕ (Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα) εξασφάλισε ο Δήμος Κατερίνης.

Ειδικότερα,  ως επακόλουθο της σημαντικής προόδου που έχει σημειωθεί στην υλοποίηση του έργου, ο Δήμος Κατερίνης ως επικεφαλής εταίρος του νομού Πιερίας συγκαταλέγεται στις 39 (επί συνόλου 57) συμπράξεις ΟΤΑ, που επιλέχθηκαν για την αύξηση του αρχικού προϋπολογισμού τους για την υλοποίηση του προγράμματος. Πιο συγκεκριμένα, η συνολική χρηματοδότηση του Δήμου ανέρχεται πλέον στα 4.328.560,19 ευρώ.

Το παραπάνω ποσό διατίθεται εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά στους ωφελούμενους του ΕΕΕ που έχουν επιλέξει να είναι και ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ. Σημειώνεται ότι εκτός από την προμήθεια και διανομή των τροφίμων και της βασικής υλικής συνδρομής, σχεδιάζεται και η παροχή συνοδευτικών μέτρων. Οι οικογένειες που επωφελούνται από το πρόγραμμα ανέρχονται στις 2.487 και για τους τρεις Δήμους του νομού μας.

Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος: «Ως Δήμος στεκόμαστε πάντα δίπλα στον πολίτη. Ενισχύουμε ουσιαστικά μέσα από αυτό το μεγάλο πρόγραμμα, ωφελούμενους – άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας. Η επιπλέον χρηματοδότηση σε ένα τόσο ουσιαστικό από οικονομικής και κοινωνικής πλευράς πρόγραμμα είναι μεγάλη επιτυχία για τον Δήμο μας και την Πιερία, απόρροια και της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σταύρο Χριστοφορίδη, τον εντεταλμένο σύμβουλο Νίκο Κατανά, τα στελέχη του Δήμου μας. Επίσης, των συντονισμένων προσπαθειών μας, καθώς και της εποικοδομητικής συνεργασίας, με τους Δημάρχους Δίου – Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιο και Πύδνας – Κολινδρού Αναστάσιο Μανώλα».