ΠΕ Πιερίας: Υπογράφηκε η σύμβαση για την ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου στην «Καναπίτσα» του Δήμου Δίου-Ολύμπου

Κοινωνία

Προγραμματική σύμβαση που αφορά στο έργο «Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού  στην περιοχή ʺΚαναπίτσαʺ του Δήμου Δίου-Ολύμπου», υπογράφηκε την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κας Σοφίας Μαυρίδου και του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου κ. Ευάγγελου Γερολιόλιου.

Πιο συγκεκριμένα το έργο αφορά  την ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου στην περιοχή «Καναπίτσα» που οδηγεί από την 5η Ε.Ο. Κατερίνης – Δίου προς το Στρατόπεδο βολής  και υλοποιείται κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της 24ης ΤΘ Ταξιαρχίας Λιτοχώρου, στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Με την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου οδοποιίας αφενός θα μειωθεί η καταπόνηση του μετακινούμενου επιχειρησιακού στρατιωτικού υλικού στην συγκεκριμένη οδό προς το Πεδίο – Ασκήσεων, που εξυπηρετεί την διαβίωση των σπουδαστών των Στρατιωτικών Σχολών, οι οποίοι πραγματοποιούν τη θερινή στρατιωτική τους εκπαίδευση σε στρατόπεδο της Πιερίας, αφετέρου θα μειωθεί κατά πολύ και η ποσότητα αιώρησης σωματιδίων χώματος και σκόνης που επικάθονται στις παρακείμενες της οδού, γεωργικές καλλιέργειες. Παράλληλα διασφαλίζεται  η ασφαλής και απρόσκοπτη πρόσβαση των κτηνοτρόφων και γεωργών προς τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις τους,

«Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας συνεχίζει με υπευθυνότητα και στοχευμένο πρόγραμμα την παραγωγή έργου όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση ασφαλτόστρωσης που έρχεται να βελτιώσει το αγροτικό οδικό δίκτυο για την εξυπηρέτηση των αγροτών και να συνεισφέρει στην εξυπηρέτηση των στρατιωτικών Αρχών. Συνεχίζουμε με έργα και δράσεις σε όλη την επικράτεια της Πιερίας και πάντα σε αγαστή συνεργασία με τους Δήμους μας και όλους τους φορείς. Προτεραιότητα μας ήταν, και παραμένει, η ιεράρχηση των αναγκών και η ενσωμάτωσή τους σε ένα πλέγμα παρεμβάσεων που στοχεύουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την βελτίωση της καθημερινότητάς», υπογράμμισε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, κατά την υπογραφή της σύμβασης.