Μήνυμα Φώντα Μπαραλιάκου για την απελευθέρωση της Κατερίνης

Πολιτική

109 χρόνια Ελεύθερης Κατερίνης.

Φέτος, ο εορτασμός απελευθέρωσης της πόλης μας, της Κατερίνης αλλά και της ευρύτερης περιοχής από τον τουρκικό ζυγό αποκτά ειδικό βάρος ως επέτειος, λόγω των ευρύτερων περιστάσεων. Ενθυμούμαστε και τιμούμε τη μέρα αυτή που αποτελεί ιστορικό σταθμό για την πορεία της πρωτεύουσας της Πιερίας μας.

109 χρόνια Ελεύθερης Κατερίνης, λοιπόν. 109 χρόνια από εκείνο το πρωινό της Τρίτης της 16ης Οκτωβρίου του 1912, όταν τα ελληνικά στρατεύματα εισέρχονται σε μια πόλη που αρχίζει να ξυπνάει ελεύθερη…

Αποδίδουμε με ευλάβεια και σεβασμό τιμή σε όλους όσους πολέμησαν με αυτοθυσία, για να μας κληροδοτήσουν την ελευθερία μας. Υποκλινόμαστε στους ηρωικούς προγόνους μας, που με ανιδιοτέλεια, με αρραγή ενότητα και με σταθερή την πίστη στη νικηφόρα έκβαση του αγώνα τους, εγκαινίασαν το ελεύθερο μέλλον της Κατερίνης.

Αυτό το παράδειγμα της εθνικής ενότητας και ομοψυχίας καλούμαστε σήμερα,  που δίνουμε μια μεγάλη μάχη στα όρια των αντοχών μας, να το διατηρήσουμε ανεξίτηλο και ζωντανό, περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Το μήνυμα που στέλνει η επέτειος της απελευθέρωσης, είναι η πεποίθηση πως η Κατερίνη μας, η Ελλάδα μας, θα διαμορφώσουν το μέλλον τους, με στήριγμα το ανθρώπινο δυναμικό τους, την ισχυρή θέληση να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση και την συνείδηση του χρέους απέναντι στο μεγαλείο της θυσίας των προγόνων μας.

Χρόνια πολλά σε όλους.

Χρόνια πολλά στην πόλη μας.