ΣΒΑΚ Δήμου Κατερίνης: Δημοσκόπηση στο πλαίσιο της 2ης διαβούλευσης – Ανάπτυξη στρατηγικής για την κινητικότητα

Κοινωνία

Να συνδιαμορφώσουν τη στρατηγική για την κινητικότητα στην Κατερίνη καλούνται πολίτες και φορείς, στο πλαίσιο της 2ης διαβούλευσης για το ΣΒΑΚ Δήμου Κατερίνης. Η ανοικτή σε όλους διαδικασία γίνεται μέσω ειδικού ερωτηματολόγιου που λειτουργεί ως φόρμα ενημέρωσης και τοποθέτησης, γρήγορα και εύκολα.

Πιο συγκεκριμένα, επιλέγετε τον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfIi9Kr6pgjxPk4FXz5VGAbIsk7phDmv_j8LKKtkd-b7RzP6A/viewform, ο οποίος περιλαμβάνει:

1)Παρουσίαση εναλλακτικών σεναρίων κινητικότητας – σας παρουσιάζονται 2 εναλλακτικά σενάρια διαχείρισης της κινητικότητας. Για κάθε σενάριο καλείστε να σημειώσετε κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί στον Δήμο και τι αποτελέσματα θεωρείτε ότι θα φέρει, ενώ στην συνέχεια επιλέγετε το καλύτερο σενάριο κατά την άποψή σας.

2)Ιεράρχηση χαρακτηριστικών-αναγκών και προτεραιοτήτων – αρχικά σας ζητείται να ιεραρχήσετε 6 χαρακτηριστικά-κριτήρια βάσει του τι πιστεύτε ότι έχει σημασία να βελτιωθεί και μετά καλείστε να ιεραρχήσετε 6 πολιτικές-προτεραιότητες βάσει του πως πιστεύετε ότι μπορούν να ικανοποιηθούν τα χαρακτηριστικά.

3)Σχολιασμός πρωταρχικού οράματος-σας παρουσιάζεται το πρωταρχικό όραμα για την κινητικότητα στην Κατερίνη. Καλείστε να το σχολιάσετε και πείτε την άποψή σας.

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος: «Δίνουμε προτεραιότητα στον  ανθρωποκεντρικό  σχεδιασμό  της  πόλης. Προωθούμε με ταχείς ρυθμούς και σύμφωνα με το πλάνο των συμμετοχικών διαδικασιών που έχουμε διαμορφώσει  – με την ομάδα έργου του ΣΒΑΚ – την υλοποίηση του στρατηγικού μας Σχεδίου για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα και τη βελτίωση των συνθηκών προσβασιμότητας».

Όπως διευκρινίζει ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας Δόμησης – Συντονιστής ΣΒΑΚ Δήμου Κατερίνης, Γιώργος Νταντάμης: «Στο προηγούμενο στάδιο του ΣΒΑΚ, αναδείχθηκαν μέσω ερευνών, μετρήσεων και συναντήσεων με εκπροσώπους φορέων, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος σχετικά με τις μετακινήσεις ανθρώπων και αγαθών*. Πλέον η διαβούλευση αποκτά διαδραστικό χαρακτήρα, καθώς σταδιακά περνάμε στην επικύρωση του οράματος από τους φορείς, στη διαμόρφωση της τελικής μορφής των εναλλακτικών σεναρίων μελλοντικής κατάστασης  κινητικότητας  της  πόλης  και  στην  επιλογή  του  σεναρίου  που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της πόλης και των κατοίκων μας».

Υπενθυμίζεται, ότι, πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα της ανάλυσης υφιστάμενης κατάστασης είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΣΒΑΚ Δήμου Κατερίνης: https://svak-katerini.com/