Π.Ε Πιερίας: Καταγραφή των ζημιών από τα πλημμυρικά φαινόμενα που άφησε πίσω της η θεομηνία «Αθηνά»-Σε ετοιμότητα για τη νέα επικείμενη κακοκαιρία

Κοινωνία

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ:

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία για την αντιμετώπιση των έντονων φυσικών φαινομένων με τους Δήμους της Πιερίας αλλά και με όλους τους επιχειρησιακά εμπλεκόμενους φορείς. Συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών και η προετοιμασία για την αντιμετώπιση των επερχόμενων φαινομένων.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, πάντα σε αγαστή συνεργασία και επιχειρησιακό συντονισμό με την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά και τους τρεις Δήμους της Πιερίας (Κατερίνης, Πύδνας – Κολινδρού και Δίου – Ολύμπου) ώστε να διασφαλίσουν κατά το μέγιστο δυνατό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών καθώς και την προστασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας αλλά και τη διαφύλαξη καθ’ οιονδήποτε τρόπο της ανθρώπινης ζωής.

Με εντολή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κας Σοφίας Μαυρίδου, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων οι αυτοψίες για την επακριβή και λεπτομερή καταγραφή των ζημιών και από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, όλες οι διοικητικές διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την θεομηνία με την κωδική ονομασία «ΑΘΗΝΑ».

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε την άμεση ετοιμότητα και ανταπόκριση όλων των Πιστοποιημένων στο Μητρώο Εθελοντών της Γ.Γ.Π.Π., Ομάδων της Πιερίας, που είναι έτοιμες να συνδράμουν επιχειρησιακά στο έργο του ευρύτερου μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας.

Ενόψει της επικείμενης θεομηνίας με την κωδική ονομασία «BALLOS», που αναμένεται να πλήξει τη χώρα τις επόμενες ημέρες, υπενθυμίζεται ότι όλοι οι κινούμενοι στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, θα πρέπει να οδηγούν με προσοχή, να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να διατηρούν ασφαλείς αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα. Επίσης καλό θα ήταν να ελαχιστοποιούνται οι μετακινήσεις των πολιτών στις απολύτως απαραίτητες και απαιτούμενες, για να αποφευχθούν μικροατυχήματα, ενώ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 112.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα καθημερινά τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας [www.emy.gr], στο λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS), καθώς και στο επίσημο site της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας [www.civilprotection.gr].