Μ. Γκάγκα, αναπλ.Υπουργός Υγείας : “Μας ανησυχεί η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη στην Πιερία” – 1200 περιστατικά από 1η Σεπτεμβρίου στα ΤΕΠ covid του Νοσοκομείου Κατερίνης (video και φωτο)

Κοινωνία Υγεία

Στην Κατερίνη βρέθηκε σήμερα η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Κατερίνης. Η κα Γκάγκα συναντήθηκε με την διοίκηση του Νοσοκομείου, της 3ης ΥΠΕ, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και με τους ιατρικούς φορείς της Πιερίας. ην αναπληρώτρια υπουργό υποδέχθηκαν ο διοικητής Γιώργος Χατζηγεωργίου και οι τρεις βουλευτές της Ν.Δ Φ. Μπαραλιάκος, Α.Μάνη Παπαδημητρίου και Σ. Χιονίδης.

Η άφιξη της συνοδεύτηκε από χειροκροτήματα και διαμαρτυρίες από τους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή, με τους οποίους αργότερα η αναπληρωτής υπουργός συναντήθηκε με αντιπροσωπεία τους.

Ακολούθησε κλειστή σύσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και για την υπάρχουσα κατάσταση.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Χατζηγεωργίου από τέλη αρχές Αυγούστου μέχρι σήμερα το νοσοκομείο δέχθηκε πάνω από 1200 περιστατικά στα ΤΕΠ Covid και περίπου 130 εισαγωγές.

Σε δηλώσεις της η αναπληρωτής υπουργός Υγείας επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι “μας φοβίζει το γεγονός ότι η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμηλή στο νομό. Το νοσοκομείο έχει πίεση με πολλά περιστατικά στην Παθολογική είτε με covid είτε με άλλες ασθένειες.