Δήμος Κατερίνης – ΔΗΠΑΚ Α.Ε.: «Αλλάζει όψη» το δημοτικό κτίριο & το αίθριο της δημοτικής αγοράς

Κοινωνία

Την αναζωογόνηση του δημοτικού κτιρίου της δημοτικής αγοράς σηματοδοτούν οι εργασίες που είναι σε εξέλιξη από τον Δήμο Κατερίνης και υλοποιούνται με ευθύνη της ΔΗΠΑΚ Α.Ε. Ήδη τα πρώτα βήματα για το «ξαναζωντάνεμα» του συγκεκριμένου δημοτικού χώρου, μετά από πολυετή συνεχή υποβάθμιση είναι ορατά. Ειδικότερα, την τρέχουσα περίοδο, οι παρεμβάσεις επικεντρώνονται στο δώμα του δημοτικού κτιρίου της δημοτικής αγοράς. Πιο συγκεκριμένα, αφορούν στην αποξήλωση στρώσεων τσιμέντου με σκοπό την εξυγίανση του δώματος, τη θεραπεία και την εφαρμογή υλικών υγρομόνωσης για την προστασία τόσο του στατικού φορέα όσο και των υποκείμενων καταστημάτων.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών αποξήλωσης θα γίνει λήψη υλικού και επί μέρους μελέτη στατικής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση των φθορών. Στη συνέχεια και αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες στατικής ενίσχυσης και υγρομονώσεων, θα ακολουθήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες και η λήψη των απαιτούμενων εγκρίσεων, προκειμένου να υλοποιηθούν διαμορφώσεις στο αίθριο της δημοτικής αγοράς.

Όπως σημειώνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος: «Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε την εικόνα πόλης για να είναι ποιοτική για την καθημερινότητα των μόνιμων κατοίκων και των επισκεπτών μας. Προχωρούμε λοιπόν σε αισθητικές παρεμβάσεις ανάδειξης και συνολικής ανάπλασης στο δημοτικό κτίριο και στο αίθριο της δημοτικής αγοράς. Το συγκεκριμένο σημείο, το οποίο είχε σημαντικά προβλήματα, θα πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προκειμένου να αναπτυχθεί, να γίνει ελκυστικό για όλους».

«Οι εργασίες όπως διαπιστώνετε προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2022. Σύντομα, ένας χώρος που επί σειρά ετών ήταν παραμελημένος, που υποβαθμίστηκε και υποβάθμισε την ευρύτερη περιοχή, θα γίνει σημείο αναφοράς για την πόλη μας» τονίζει από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΔΗΠΑΚ Α.Ε. Ασημίνα Πούλιου – Περδίκη.

Ανακαινίσθηκαν & επαναλειτουργούν οι δημοτικές τουαλέτες

Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής – ανακαίνισης και επαναλειτουργούν οι  δημοτικές τουαλέτες  (Δημαρχείο –  δίπλα από την έξοδο του Δημοτικού πάρκινγκ), με σύγχρονο εξοπλισμό και ποιοτικά υλικά για την καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και επισκεπτών.

Ειδικότερα, οι εργασίες που με ευθύνη της ΔΗΠΑΚ Α.Ε., υλοποιήθηκαν στη διάρκεια του καλοκαιριού επικεντρώθηκαν στην αντικατάσταση πλακιδίων, ειδών υγιεινής, υδραυλικών και ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, καθώς και σε ελαιοχρωματισμούς εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

«Όπως διαπιστώνετε, οι νέες δημοτικές τουαλέτες αποτυπώνουν εικόνα αναβάθμισης αυτού του δημόσιου χώρου. Δεν επιθυμώ να αναφερθώ στη μέχρι πρότινος θλιβερή κατάστασή τους, αλλά θα πρέπει να επισημάνω ότι μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης τους, προχωρήσαμε στην πλήρη ανακαίνισή τους, πρωτίστως ως ζήτημα δημόσιας υγείας, καθώς και για λόγους αισθητικής και λειτουργικότητας»  τονίζει σε δήλωσή της, η πρόεδρος της ΔΗΠΑΚ Α.Ε. Ασημίνα Πούλιου.