Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026
Header (970x250)
Τελευταία νέα
Μήνυμα Βουλευτή Πιερίας Φώντα Μπαραλιάκου για την Εθνική Επέτειο της 28ης ΟκτωβρίουΜήνυμα δημάρχου Δίου-Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιου για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940Δημήτριος Χαλεπής: "Το Έπος του '40 φωτίζει τον δρόμο της εθνικής μας ανεξαρτησίας - Το "ΟΧΙ" των Ελλήνων δεν διαπραγματεύεται!"«Μνήμες που επιμένουν, ρίζες που δεν ξεριζώνονται»: Εκδήλωση τιμής και μνήμηςΑ. Τζιτζικώστας: «Σε μια εποχή που η Ευρώπη αναζητά νέους δρόμους και κατευθύνσεις, η Θεσσαλονίκη μπορεί να πρωταγωνιστήσει και θα πρωταγωνιστήσει»Όμιλος ΔΕΗ: Με τέσσερις νέες, ευέλικτες αεριοστροβιλικές μονάδες ενισχύονται οι σταθμοί σε Ρόδο και ΚωΛέσχη Τέχνης και Πολιτισμού της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος: Μια Λέσχη Πολιτισμού για όλους"Οι Δούλες" του Ζαν Ζενέ σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου έρχονται για 5 μόνο παραστάσεις Θέατρο Τεχνών Θεσσαλονίκης

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 16-22 Σεπτεμβρίου: «Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς»

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 16-22 Σεπτεμβρίου: «Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς»

Στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (16-22 Σεπτεμβρίου), που μετρά το εικοστό έτος της, δυναμικό παρών δίνει φέτος ο Δήμος Κατερίνης, σε συνεργασία με την Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας. Ειδικότερα, με σύνθημα «Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς», οι πολίτες παροτρύνονται να παραμείνουν σωματικά και ψυχικά υγιείς, ενώ ανακαλύπτουν τις ομορφιές (πάρκο, πλατείες, παραλιακό μέτωπο), της πόλης μας.  Επιπλέον, με ορθή επιλογή του τρόπου μετακίνησης αποδεικνύουν το ενδιαφέρον τους  για το περιβάλλον και την υγεία όλων.

Με αφορμή την υλοποίηση των δράσεων, σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Κατερίνης, την οποία συντόνισε ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Σταύρος Χριστοφορίδης, ενώ παρέστησαν, ο Διοικητής της Τροχαίας Κατερίνης Γιώργος Πουτουρίδης, οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων Ευστάθιος Κεραμιδιώτης, Δημοτικής Αστυνομίας Κώστας Τσιουκάνης, Κοινοτήτων & Αυτεπιστασίας Γιώργος Κυριακίδης, ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Γιώργος Τσιαλός, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Κώστας Λιακόπουλος, ο πρόεδρος της Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας Λάζος Παπαδόπουλος, ο ταμίας Ιωάννης Τσιαλός, ο αρχηγός του Πρώτου Συστήματος Προσκόπων Κατερίνης Νικόλαος Τουρναβίτης, οι υπαρχηγοί  Γιώργος Λιόντας, Γιώργος Κουβαλιάς. Επίσης, η πρόεδρος της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας Αθηνά Γεραρίδου,  η Αγάπη Πεταλίδου (εκ μέρους του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης), μέλη του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο κος Χριστοφορίδης μετέφερε τις ευχαριστίες του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου προς την Τροχαία, την Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας, προς όλους τους συμμετέχοντες για τη συνεργασία, ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Είμαστε Υγιείς και Ασφαλείς με τη Βιώσιμη Κινητικότητα». Η επιλογή για το φετινό θέμα αποτίει φόρο τιμής στις δυσκολίες που βίωσε η Ευρώπη - και ο κόσμος - καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19. Αντικατοπτρίζει, επίσης, τις δυνατότητες για δημιουργική αλλαγή στην καθημερινότητά μας, που προκύπτουν από αυτή την πρωτοφανή υγειονομική κρίση στην Ευρώπη, με έμφαση στην προώθηση μέτρων για ασφαλές περπάτημα και ποδηλασία.Στόχος μας είναι να κινητοποιήσουμε όλους φορείς και δημότες, ώστε να λάβουν μέρος στις δράσεις».

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ο Δήμος προσκαλεί όλους τους δημότες, μικρούς και μεγάλους, να συμμετέχουν στις δράσεις που διοργανώνει σε συνεργασία με την Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας. Πιο συγκεκριμένα, οι δράσεις που θα υλοποιηθούν είναι οι εξής:

  • Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, 18:30 έως 20:00: Καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών για τα οφέλη της βιώσιμης κινητικότητας – Διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού.
  • Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου: Φορείς και διοργανωτές μιλούν για τις δράσεις στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης (πρωινή ζώνη).
  •  Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, 19:30, πλατεία Ελευθερίας: «Βραδινή Περιπατητική Διαδρομή» στην πόλη με τη συμμετοχή φορέων και συλλόγων.
  • Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, 10:30 – 13:30: «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο». Κλείσιμο οδού Μ.Αλεξάνδρου (από το ύψος της πλατείας συντριβανίου έως τον κυκλικό κόμβο – συμβολή με την οδό Σβορώνου), καθώς και της οδού Μητροπόλεως, για τα οχήματα. Διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων, μουσικές και παιχνίδια στο δρόμο με τη συνεργασία φορέων και συλλόγων.
  • Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, 19:00: Δράση στους δρόμους της πόλης με τίτλο: «Στις διαβάσεις προτεραιότητα έχουν οι πεζοί».
  • Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, 19:30: Ποδηλατάδα με αφετηρία την πλατεία Ελευθερίας, μετάβαση στον ποδηλατόδρομο Παραλίας-Ολυμπιακής Ακτής και επιστροφή στην κεντρική πλατεία.
  • Στη διάρκεια της συγκεκριμένης εβδομάδας έχει προγραμματισθεί η τοποθέτηση ράμπας για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των ποδηλατών από και προς την υπόγεια διάβαση στον Σιδ.Σταθμό.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό βίντεο της ευρωπαϊκής εβδομάδας στο παρακάτω link: https://www.youtube.com/watch?v=RbL3EQITUsU

Οριζόντια (830x120)