Κινητοποιήσεις υγειονομικών: Διαμαρτυρία στην πλατεία Ελευθερίας χθες, στο Νοσοκομείο Κατερίνης σήμερα – Πάνω από 100 σε αναστολή, αναφέρουν σε ανακοίνωση τους

Κοινωνία

Σε διαμαρτυρία προχώρησαν χθες οι υγειονομικοί της Πιερίας που είναι εναντίον της υποχρεωτικότητας του εμβολίου. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους, μετά την επίδοση των αναστολών τους χθες πρωί, η ομάδα των υγειονομικών Κ.ΕΝ.Υ.Δ ( (Κίνηση Εναντίωσης κατά της Υποχρεωτικότητας και του Διχασμού)) συνέχισε με διαμαρτυρία στην πλατεία Ελευθερίας.

Σε αναστολή το 1/3 του προσωπικού

“Συμπαραστάτες στον αγώνα μας, ο απλός κόσμος της Κατερίνης, οι έμποροι, οι εκπαιδευτικοί και άλλες ειδικότητες οι οποίοι βλέπουν την υποχρεωτικότητα να επεκτείνεται και στους δικούς τους κλάδους. Αυτοί τη στιγμή πάνω από 100 συνάδελφοι (το 1/3 του προσωπικού), βρίσκονται με αναστολή, που σημαίνει ότι οι οικογένειες τους στερούνται έναν μισθό και στη χειρότερη και δύο. Οι αναστολές ήρθαν, σε ένα ήδη υποστελεχωμένο Νοσοκομείο και με την εφαρμογή του μέτρου της αναστολής εργασίας για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, «η ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου θα καταστεί αδύνατη», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Σήμερα το πρωί, αυτή συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους έξω από το κυλικείο του Νοσοκομείου.

“Σας καλούμε να παρευρεθείτε, σας θέλουμε δίπλα μας ως αρωγούς στον αγώνα μας. Λέμε όχι στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Όχι στις διακρίσεις και τη διχόνοια. Ναι στο δικαίωμα της δουλειάς”, τονίζουν χαρακτηριστικά.