Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας: «Στηρίζουμε το έργο των Δήμων που βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας”

Κοινωνία

Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Π.Κ.Μ. – Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Δήμου Κατερίνης, η υλοποίηση του έργου με τίτλο «Ασφαλτόστρωση Αγροτικών Οδών Δήμου Κατερίνης Ν. Πιερίας» με κύριο στόχο τη βελτίωση της εσωτερικής αγροτικής οδοποιίας με στοχευμένες σημειακές παρεμβάσεις του Δήμου Κατερίνης.

«Με πρωτοβουλίες, που βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, δίνοντας έμφαση σε παρεμβάσεις  που αφορούν στην προστασία και αναβάθμιση των αγροτικών μη αστικών δρόμων του Δήμου Κατερίνης, με την αγαστή συνεργασία των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, συνεχίζεται και φέτος το έργο της συντήρησης και βελτίωσης των αγροτικών δρόμων», τονίζει με έμφαση η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.

Αντικείμενο της παρούσας Προγραμματικής Σύμβασης είναι η υλοποίηση του έργου «Ασφαλτόστρωση αγροτικών οδών Δήμου Κατερίνης Ν. Πιερίας»,  το οποίο  αφορά στην εκτέλεση των εργασιών κατηγορίας Οδοποιίας και συγκεκριμένα:

  1. Στη θέση Γηροκομείου, εργασίες διεύρυνσης της ασφαλτικής στρώσης στο υφιστάμενο πλάτος της οδού, νέα ασφαλτική στρώση και διαγράμμιση.
  2. Στη θέση Άγιος Γεώργιος Κορινού, εργασίες αφαίρεσης φυτικής γης και εξυγίανση σε τοπικά σημεία της οδού, κατασκευή στρώσεων οδοστρωσίας  κατασκευή ασφαλτικής στρώσης, καθώς και οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση.
  3. Στη θέση Φ100, εργασίες αποξήλωσης κατεστραμμένης ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας, κατασκευή στρώσης οδοστρωσίας και κατασκευή ασφαλτικής στρώσης.
  4. Στη θέση Μοσχέϊκα, εργασίες αποξήλωσης κατεστραμμένου οδοστρώματος, εξυγίανση σε τοπικά σημεία της οδού, κατασκευή στρώσεων οδοστρωσίας καθώς και ασφαλτική στρώση.

«Ως περιφερειακή αρχή, στηρίζουμε την αγροτική ανάπτυξη της Πιερίας, με τη βελτίωση των υποδομών της αγροτικής οδοποιΐας, συμβάλλοντας θετικά στην αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των τοπικών επενδυτικών και επιχειρηματικών σχεδίων του πρωτογενή τομέα, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προδιαγραφών ανταγωνισμού των παραγόμενων προϊόντων», τόνισε χαρακτηριστικά η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.