Πότε θα δούμε άσπρη ημέρα… Γράφει ο Θωμάς Αναστασιάδης

Απόψεις

Όταν θα σταματήσουμε να βγάζουμε ευχαριστήρια επειδή μας δίνουν δωρεάν εμφιαλωμένα νερά και θα διεκδικήσουμε το αυτονόητο. Να έχουμε νερό.

Όταν θα σταματήσουμε να βγάζουμε ευχαριστήριες σέλφι φωτογραφίες με τους διοικούντες επειδή μαζέψαν, αυτονόητα, τα σκουπίδια ή έκοψαν, επίσης αυτονόητα, τα χόρτα στην γειτονιά μας.

Όταν θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε, να κάνουμε κριτική στην εκάστοτε διοίκηση και δεν θα κάνουμε τα «παγώνια» επειδή προσέλαβαν εμάς, το παιδί μας ή τον γνωστό μας με δίμηνη σύμβαση στην καθαριότητα. Ή επειδή συγκυριακά αυτή την τετραετία εμείς παίρνουμε «δουλειές».

Όταν δεν θα κρίνουμε μια διοίκηση με γνώμονα το προσωπικό-ατομικό μας καλό αλλά το καλό των πολλών.

Όταν θα σταματήσουμε να ψηφίζουμε τον κουμπάρο, τον μπατζανάκη, τον ξάδερφο ή την κουνιάδα μας επειδή πρέπει να βοηθήσουμε να μην μετατεθεί εκτός του νομού μας…

Όταν θα σταματήσουμε να παίρνουμε τον βουλευτή για να φέρει κοντά στο σπίτι μας τον στρατιώτη κανακάρη μας..

Όταν θα ψηφίζουμε αυτούς που ξέρουν απο δουλειά και όχι αυτούς που κάνουν προσωπική δουλειά…

Όταν θα ξεχωρίζουμε και θα επιλέγουμε τους υποψηφίους που μπήκαν στην πολιτική για να προσφέρουν και όχι για να πλουτίσουν ή να επιβιώσουν οικονομικά.

Όταν θα αποκτήσουμε «μνήμη ελέφαντα» και όχι χρυσόψαρου..

Και επειδή όλα αυτά είναι σχεδόν αδύνατον να γίνουν, τότε δύο τινά μπορούν να συμβούν.

Είτε δεν θα δούμε άσπρη μέρα ποτέ,

είτε θα «τύχει» να βγει κάποιος ιδεαλιστής που δεν θα κάνει εκδουλεύσεις, θα κάνει ό,τι προλάβει για το καλό όλων σε 4 ή 5 χρόνια και μετά θα πάει σπίτι του γιατί θα τον κερδίσει κάποιος που θα υποσχεθεί πάλι χαρτζιλίκια, αναθέσεις, διορισμούς, δουλειές …και επιστροφή στις πελατειακές σχέσεις.

Μέχρι τότε θα καιγόμαστε, θα βρωμίζουν οι θάλασσές μας, θα βρωμάει η ατμόσφαιρα, θα μένουμε από νερό στα χωριά (προς το παρών), θα πλουτίζουν οι ημέτεροι, θα βιώνουμε την αναξιοκρατία, θα κυριαρχεί η ατιμωρησία, θα τρώμε «καρπαζιές» από εχθρούς και «φίλους» γιατί πολύ απλά, σε αυτή την ζωή παίρνουμε ό,τι μας αξίζει…

Αναστασιάδης Θωμάς
Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης
ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ