Νέο Βιβλίο του ΣΥΕΤΕ για τα εργασιακά δικαιώματα των Υπαλλήλων της ΕΤΕ

Επαγγελματίες

Οι εργαζόμενοι και το Συνδικαλιστικό κίνημα, εδώ και πολλά χρόνια, δεχόμαστε συνεχείς επιθέσεις στα εργασιακά μας δικαιώματα. Πρώτα με τη λαίλαπα των μνημονίων και τα τελευταία δύο χρόνια από την ανάλγητη και αντεργατική πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης.

Επιπλέον, στο τραπεζικό σύστημα, οι διοικήσεις των τραπεζών συνεχίζουν τις αδιέξοδες πολιτικές της συνεχούς συρρίκνωσης του κλάδου με πρόσχημα την πανδημία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα των αρνητικών εξελίξεων και παρά τις αντίθετες προθέσεις της διοίκησης, έχουμε καταφέρει, μέσω της δράσης του ΣΥΕΤΕ, να διατηρήσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία των εργασιακών δικαιωμάτων μας στον χώρο της Εθνικής Τράπεζας.

Απόδειξη γι αυτό είναι το νέο Βιβλίο Εργασιακών Σχέσεων που μόλις ολοκληρώσαμε και περιέχει αναλυτικά όλα τα μισθολογικά, ασφαλιστικά και θεσμικά δικαιώματα που έχουμε ως εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας.

Πρόκειται για μία πολύμηνη και συλλογική δουλειά άνω των 80 σελίδων και τον επόμενο καιρό όλοι οι τραπεζοϋπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας θα παραλάβουν το δικό τους αντίτυπο ταχυδρομικώς.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές που εργάστηκαν για την έκδοσήτους.

Πρόκειται για μία συγκροτημένη δουλειά και είναι πολύ χρήσιμο το Βιβλίο Εργασιακών Σχέσεων για τον κάθε εργαζόμενο της Εθνικής Τράπεζας.

Συνεχίζουμε δυναμικά, διεκδικητικά και με βαθιά συναίσθηση της ευθύνης μας για την προάσπιση των δικαιωμάτων των τραπεζοϋπαλλήλων. Ο ΣΥΕΤΕ, το μεγαλύτερο και ιστορικότερο σωματείο στη χώρα μας, θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα σε κάθε εργαζόμενο για οτιδήποτε χρειαστεί.