Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: 11.700 νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών. 1100 ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι στα σχολεία – Ομιλία στην Ολομέλεια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Πολιτική

Η Βουλευτής επισήμανε κατά την τοποθέτησή της ότι το Σεπτέμβριο ξεκινάει το νέο, αναβαθμισμένο σχολείο που σχεδιάζει εδώ και δύο χρόνια με σκληρή δουλειά το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. 

 Ένα σχολείο στο οποίο όλοι οι μαθητές, χωρίς διακρίσεις, θα έχουν ίσες ευκαιρίες να λάβουν πολύτιμες γνώσεις, χρήσιμες δεξιότητες και όλα τα απαραίτητα εφόδια για το μέλλον τους.

  Ένα σχολείο, που θα στοχεύει στη σύνθεση, τη δημιουργική σκέψη και τη συνολική πνευματική καλλιέργεια των μαθητών, με ρυθμίσεις όπως το πολλαπλό βιβλίο που συντελεί στην κριτική σκέψη και όχι στη στείρα αποστήθιση. 

  Ένα σχολείο, που τον καθοριστικό ρόλο θα έχουν οι ίδιοι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, οι οποίοι θα έχουν την ελευθερία και την αυτονομία να πράξουν ανεμπόδιστα το παιδαγωγικό τους έργο αλλά και να εξελιχθούν, να γίνουν καλύτεροι μέσω του μηχανισμού της αξιολόγησης και της διαρκούς επιμόρφωσης.

  Και κυρίως, όπως τόνισε η κυρία Μάνη, ένα σχολείο που αξίζει στα παιδιά

μας, με μεγάλες και σπουδαίες αλλαγές:

– Με δίχρονη προσχολική εκπαίδευση

– Με δραστηριότητες στα αγγλικά σε όλα τα νηπιαγωγεία

– Με εργαστήρια δεξιοτήτων

– Με 123 νέα προγράμματα σπουδών

– Με διπλασιασμό των πρότυπων και πειραματικών σχολείων

– Με σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό, όπου οι μαθητές θα έχουν την πρώτη γνωριμία, την πρώτη επαφή με τα επαγγέλματα.

– Με 1.100 νέες οργανικές θέσεις για ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. 

– Και σε συνέχεια των 4.500 διορισμών που έγιναν πέρυσι στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση με 11.700 νέους διορισμούς εκπαιδευτικών της γενικής εκπαίδευσης, τους πρώτους μετά από δώδεκα ολόκληρα χρόνια στασιμότητας.

  «Αγαπητοί συνάδελφοι, οφείλουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας τα εφόδια που θα τους επιτρέψουν να υλοποιήσουν τα όνειρά τους. Το νέο αναβαθμισμένο σχολείο θα δώσει στα παιδιά μας αληθινές προοπτικές επαγγελματικής και κοινωνικής εξέλιξης και θα παραδώσει στην κοινωνία κριτικά σκεπτόμενους πολίτες. Το σχολείο αυτό, το σχολείο του αύριο, γίνεται σήμερα πράξη», έκλεισε χαρακτηριστικά την ομιλία της η Βουλευτής.