Επίσκεψη της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρίας Συρεγγέλα στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Πολιτική

Tην Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας Μαρία Συρεγγέλα, υποδέχτηκε την Τρίτη 22 Ιουνίου στο γραφείο της, στο κτίριο της Π.Ε. Πιερίας, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου.  

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ευχαρίστησε την Υφυπουργό για την εποικοδομητική και γόνιμη συνεργασία που έχουν τα τελευταία χρόνια και με την τωρινή της ιδιότητα αλλά ήδη και από την προηγούμενη θέση της ως Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Την ίδια μέρα η Υφυπουργός επισκέφθηκε και το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Κατερίνης, όπου παρευρισκόταν και η κα Μαυρίδου, υπό την ιδιότητα της Προέδρου της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Μαζί αντάλλαξαν εποικοδομητικές απόψεις για θέματα και δράσεις που αφορούν την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας κατά των γυναικών και την υποστήριξη των γυναικών που υποφέρουν ή απειλούνται από αυτήν.

Στον απόηχο της συνάντησης αυτής, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: “Στόχος μας είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και, με στοχευμένες δράσεις, να βοηθήσουμε τις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες γυναικών και να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία. Η ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και η εξεύρεση λύσεων, η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινωνίας και η διασφάλιση των προϋποθέσεων για την επίτευξη της ισότητας των φύλων στην ελληνική κοινωνία αποτελούν πρωταρχικό μέλημά μας”.