Περικλής Αμοιρίδης: “Με το Σάββα Χιονίδη μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα του τόπου”

Πολιτική

Υπήρξε για μια 4ετία δημοτικός σύμβουλος. Γνωρίζει καλά τα προβλήματα του Δήμου Κατερίνης και εκτιμά ότι ο Σάββας Χιονίδης είναι ο δήμαρχος που μπορεί να τα λύσει. Γι αυτό στρατεύεται μαζί του. Δεν είναι απλός λέει ο  ρόλος του δημοτικού συμβούλου. Χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση των προβλημάτων του τόπου και συλλογική προσπάθεια επίλυσης των. 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ   

Γιατί είσαι υποψήφιος με τον Σάββα Χιονίδη;

Πιστεύω στον Σάββα. Είναι ένας πετυχημένος Δήμαρχος. Έχει αποδείξει ότι είναι ικανός,
αποτελεσματικός και εργατικός. Ξέρει τι να κάνει ώστε να πάρει χρηματοδοτήσεις των έργων που προτείνει αλλά και να σχεδιάσει και να ελέγχει την υλοποίησή τους. Πρωτίστως όταν δουλέψεις μαζί του αυτό το καταλαβαίνεις, και εγώ το έζησα στο δημοτικό συμβούλιο 4 χρόνια, όσο και δύσπιστος να είσαι αποδέχεσαι ότι ξέρει και να διοικεί αλλά και το δήμο Κατερινης σπιθαμή προς σπιθαμή.
Νομίζω ότι είναι ήδη ο μακροβιότερος Δήμαρχος Κατερίνης και αυτό λέει πολλά.

Εάν εκλεγείς ποιο είναι το “πρόγραμμά σου” την επόμενη ημέρα;

Εμένα με ενδιαφέρουν οι συνδημότες μου στα καθημερινά τους προβλήματα. Σε αυτά θέλω να είμαι στη πρώτη γραμμή για την επίλυση τους. Καθαριότητα,  οδοποιία, εξυπηρέτηση από τις υπηρεσίες του Δήμου και όλα αυτά με δικαιοσύνη. ¨Ολοι έχουμε δικαιώματα και πρέπει να διασφαλίζονται. Αυτό είναι το πρόσραμμα μου να είμαι δίπλα στους συνδημότες μου.

Θεωρείς ότι έχεις αποκτήσει αρκετή εμπειρία;

Τέσσερα χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο ως δημοτικός σύμβουλος έμαθα πολλά. Κυρίως έμαθα τι γίνεται, τι δεν γίνεται, πόσο χρόνο χρειάζεται κάθε υλοποίηση. Γι αυτό κατανόησα και θέματα που πριν από το 2014 δεν γνώριζα. Όμως αυτή η εμπειρία δεν με κάνει να χάνω την μαχητικότητά μου.
Παραμένω διεκδικητής, μάχιμος αλλά με την εμπειρία των τεσσάρων χρόνων ξέρω να βάζω
προτεραιότητες αλλά και να λύνω με επιχειρήματα τα προβλήματα που θα μου ζητήσουν να διαχειριστώ οι συμπολίτες μου.

Πόσο ανοικτός είσαι προς το πολίτη και τα προβλήματά του;

Μόνο για τον πολίτη και τα προβλήματα του είμαι ανοικτός. Αυτός είναι ο σκοπός να προσθέσεις ευθύνες και μάλιστα δημόσιες, όπως ο ρόλος και η ευθύνη ενός δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας. Να καταγράφει, να ιεραρχεί και να βρίσκει λύσεις. Λύσεις στα προβλήματα που του θέτουν αλλά και στα άλλα εκείνα που δεν φαίνονται και τα λύνεις πριν παιδέψουν τον πολίτη, πριν να έχουν αρνητικές συνέπειες. Να αγωνιστώ θέλω και εάν με διαλέξουν και με τιμήσουν οι συνδημότες και εκλεγώ θα είμαι πρώτος στον αγώνα υπεράσπισής τους. 

Πηγή: Ολύμπιο Βήμα