ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ΝΕ Πιερίας: “Από ρεπό έχουμε χορτάσει, λεφτά δεν έχουμε”

Πολιτική

Από ρεπό έχουμε χορτάσει, λεφτά δεν έχουμε Έχει χάσει κάθε σύνδεση με τη λογική η κυβέρνηση, ή απλά δεν έχει λογικά επιχειρήματα για να δικαιολογήσει τη βάρβαρη αντεργατική πολιτική της;

Μάλλον ισχύουν και τα δύο.

Η τελευταία δημόσια δήλωση του Υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη περί πληρωμής των υπερωριών με ρεπό, θα μπορούσε να είναι και για γέλια, αν δεν αφορούσε ένα ζήτημα επιβίωσης  για τους εργαζόμενους της χώρας.

Μετά από ατέλειωτους μήνες εγκλεισμού και αναστολής της εργασίας, λόγω πανδημίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη σκέφτεται να τιμωρήσει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, καταργώντας το κατοχυρωμένο εδώ και εκατό χρόνια 8ωρο, στηρίζοντας την υπερεκμετάλλευση και τη φθηνή και απλήρωτη εργασία, με ένα νομοσχέδιο που έχει τη σύμφωνη γνώμη μιας μερίδας μόνο του ΣΕΒ.

Σκέφτεται να τιμωρήσει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, εργαζόμενους και ανέργους, αλλά και τους μικρούς επιχειρηματίες που χρειάζονται επειγόντως ενέσεις ρευστότητας στην αγορά και όχι μείωση των εισοδημάτων των πελατών τους. Δεν είναι τυχαίο που και οι μικρομεσαίοι, από τη ΓΣΕΒΕ μέχρι τα επιμελητήρια και τους εμπορικούς συλλόγους, δηλώνουν ότι έχουν ανάγκη από ρευστότητα και στήριξη κι όχι από φθηνή εργασία.

Με πρόσχημα την προσέλκυση επενδύσεων, σχεδιάζει να μετατρέψει τη χώρα σε έναν τόπο φθηνής εργασίας και επισφάλειας, όπου πολύ λίγοι θα επωφεληθούν, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία θα βιώσει μέρες χειρότερες κι από αυτές της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων.

Λογαριάζει όμως χωρίς τους εργαζόμενους. Που προσδοκούν καλύτερες κι όχι χειρότερες μέρες για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Και γι’ αυτό θα συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, διαδηλώνοντας ενάντια στην κατάργηση του 8ωρου και την επιβολή εβδομάδας 50 ωρών εργασίας μέσω των ατομικών συμβάσεων εργασίας, ενάντια στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής-αργίας και στη διάλυση του ΣΕΠΕ.

Για να μην περάσει το βάρβαρο, αντεργατικό νομοσχέδιο, που καταργεί δικαιώματα και κατακτήσεις γενεών και γενεών εργαζομένων.

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ΝΕ Πιερίας