Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: «Ας γίνει η Βουλή των Ελλήνων η Βουλή των απανταχού Ελλήνων» – Ομιλία στην Ολομέλεια για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Πολιτική

Η Νέα Δημοκρατία πρέσβευε ανέκαθεν ότι πρέπει να ψηφίζουν όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις, τόνισε η κυρία Μάνη στην τοποθέτησή της στο νομοσχέδιο για την ψήφο του απόδημου Ελληνισμού.

Απευθυνόμενη δε στους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τους κάλεσε να συμφωνήσουν στην άρση των περιορισμών και να εγκαταλείψουν την προσχηματική τροπολογία που κατέθεσαν, που αφενός δημιουργεί ψηφοφόρους δύο ταχυτήτων και αφετέρου είναι προδήλως αντισυνταγματική.

«Όλες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες του εξωτερικού έχουν το βλέμμα τους στραμμένο πάνω μας και περιμένουν από εμάς να κάνουμε το αυτονόητο. Να μην τους γυρίσουμε την πλάτη, να μην τους απομακρύνουμε από τα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας».

Με τον ιστορικό νόμο 4648/2019, τον οποίο είχα την τιμή να εισηγηθώ για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας, κάναμε μαζί το πρώτο μεγάλο βήμα. Ας σταθούμε λοιπόν και σήμερα στο ύψος των περιστάσεων και της ιστορικής μας ευθύνης και ας κάνουμε μαζί και το επόμενο. 

Ας δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες του εξωτερικού, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς εμπόδια, να διαβούν τη γέφυρα αυτή που θα τους φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην πατρίδα. Για να είναι η Βουλή των Ελλήνων, η Βουλή των απανταχού Ελλήνων» τόνισε χαρακτηριστικά κλείνοντας την ομιλία της η Βουλευτής.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=o6zP384rkNQ[/youtube]