Στην 3η ΥΠΕ ο Φ.Μπαραλιάκος για την πορεία των εμβολιασμών και την οργάνωση εν όψει τουριστικής σεζόν συνάντηση με τον Διοικητή Π.Μπογιατζίδη

Κοινωνία Υγεία

Tον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Παναγιώτη Μπογιατζίδη, επισκέφθηκε ο Βουλευτής Πιερίας ΝΔ κ. Φώντας Μπαραλιάκος, στο πλαίσιο επαφών και πρωτοβουλιών που έχει αναπτύξει από την αρχή της κοινοβουλευτικής του θητείας, δεδομένου του έμπρακτου ενδιαφέροντός του για τον τομέα της Υγείας.

Στην συνάντησή τους αντικείμενα συζήτησης υπήρξαν η πορεία των εμβολιασμών, η εν γένει κατάσταση των Δομών Υγείας στην Περιφερειακή μας Ενότητα και ο σχεδιασμός εν όψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου.

Όπως τόνισε ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ στον κ. Μπαραλιάκο, οι εμβολιασμοί προχωρούν με αυξητικούς ρυθμούς και δεν χάθηκε σχεδόν  ούτε μία δόση, διότι τα κενά που προέκυψαν από ακυρώσεις, καλύφθηκαν πλήρως με προτεραιοποίηση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον εμβολιασμό. Τα εμβολιαστικά κέντρα, μάλιστα, στην Πιερία, τα οποία αυξήθηκαν από 12 σε 15, λειτουργούν βάσει του προγραμματισμού, συμβάλλοντας στην ανοικοδόμηση του τείχους ανοσίας απέναντι στην πανδημία, καθώς οι εμβολιασμοί στο νομό πλησιάζουν τις 60.000.

Ο κ. Μπαραλιάκος συνεχάρη στο πρόσωπο του Διευθυντή της 3ης ΥΠΕ όλο το ανθρώπινο δυναμικό των Δομών Υγείας,τονίζοντας πως αξίζουν τα συγχαρητήρια και το σεβασμό μας, όλοι όσοι έδωσαν και δίνουν την μάχη της πανδημίας συμμετέχοντας και στην επιχείρηση Ελευθερία είτε από υγειονομικές είτε από διοικητικές θέσεις.

Ο Βουλευτής Πιερίας, με την ευκαιρία της επίσκεψής του, ενημερώθηκε και από τον Υποδιοικητή της ΥΠΕ, συμπατριώτη μας κ. Κ. Χρίστογλου, για την οργάνωση των Δομών Υγείας της Πιερίας εν όψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου, καθώς η σεζόν βρίσκεται προ των πυλών, ζητώντας, παράλληλα, την ενίσχυση σε υγειονομικό προσωπικό.

Καταληκτικά δήλωσε πως στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών του δυνατοτήτων, θα στέκεται αρωγός σε κάθε συνεργασία για την κατάθεση προτάσεων στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, με σκοπό την ενίσχυση του Υγειονομικού Συστήματος της Πιερίας αλλά και της συνολικής Περιφέρειας.