Πιερία – Στο νοσοκομείο Κατερίνης μεταφέρθηκαν μάνα και κόρη που απεγκλωβίστηκαν από χαράδρα έξω από τα Φωτεινά

Κοινωνία

Στο νοσοκομείο Κατερίνης μεταφέρθηκαν οι δυο γυναίκες μάνα και κόρη από την Θεσσαλονίκη, οι οποίες ανασύρθηκαν ζωντανές μέσα από την χαράδρα που είχαν πέσει με το αυτοκίνητο τους στο 23ο χιλιόμετρο Κατερίνης – Ελασσόνας. Στο σημείο επιχείρησε η πυροσβεστική με τέσσερα οχήματα και 9 άνδρες, ενώ υπήρξε και η συνδρομή ορειβατικής ομάδας της 2ης ΕΜΑΚ που διαθέτει ειδικό ορειβατικό εξοπλισμό.

Οι γυναίκες βρέθηκαν εκτός του οχήματος τους σε μια απόσταση μεταξύ τους 200 μέτρων η μια από την άλλη. Είχαν μείνει επί τρία 24ωρα, στο ίδιο σημείο διατηρώντας τις αισθήσεις τους. Οι δύο γυναίκες έπεσαν με το αυτοκίνητό τους στο γκρεμό και αγνοούνταν από την περασμένη Κυριακή 23 Μαϊου. Οι συγγενείς τους δήλωσαν την εξαφάνιση τους χθες.

To τηλεφώνημα που κατάφερε τελικά και έκανε η μητέρα στην αστυνομία, μέσα από τη χαράδρα και με οδηγό το στίγμα από το κινητό της τηλέφωνο, οι διασώστες έσπευσαν στην περιοχή.

Η επιχείρηση ξεκίνησε σήμερα στις 09.00 και οι γυναίκες εντοπίστηκαν από πυροσβεστική και αστυνομία στις 12.30.

Η 51χρονη μητέρα βρέθηκε σε βάθος 100 μέτρων και η 36χρονη 300 μέτρα πιο κάτω.

Πρώτα ανασύρθηκε η 51χρονη και μετά από αρκετή ώρα και η κόρη της. Η νεαρή γυναίκα βρισκόταν στο χαμηλότερο σημείο της χαράδρας, κάτω στο ρέμα, και έπρεπε να φτάσει κλιμάκιο της Β΄ ΕΜΑΚ από τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να την ανασύρει.

(φωτογραφία αρχείου)