Επεισόδια στο γήπεδο Κεραμιδίου Πιερίας: “Έπεσαν πάνω σαν αγέλη”, λέει ο συνήγορος υπέρασπισης – “Δεν ακουμπήσαμε κανένα”, λέει ο εκπρόσωπος των αστυνομικών (ηχητικό)

Κοινωνία

Μήνυση θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες, η οικογένεια ο άνδρας και ο γιος της οποίας όπως έχουν καταγγείλει, έπεσαν θύματα βιαιότητας και ξυλοδαρμού από αστυνομικούς, έξω από το γήπεδο του Ν. Κεραμιδίου Πιερίας , ενώ η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας έχει διατάξει έρευνα. Ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Δημήτρης Μυλωνέρος μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή “Κίτρινη κάρτα” έκανε λόγο για “αγέλη που έπεσε πάνω στον 58χρονο άνδρα” ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας ενώ το βράδι υπέστη έξω από το νοσοκομείο Κατερίνης, οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Όπως είπε ο κ. Μυλωνέρος, ο 58χρονος ενημέρωσε για τα προβλήματα υγείας που είχε, ενώ όταν επί δύο ώρες ζητούσε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, το αίτημά του δεν έγινε δεκτό από τους αστυνομικούς. Τελικά οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο που κάλεσε μέλος της οικογένειάς του και εκεί έπαθε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Οι γιατροί του νοσοκομείου Κατερίνης κατάφεραν να τον σταθεροποιήσουν, ωστόσο κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στη Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης, όπου και τα ξημερώματα της Δευτέρας, υποβλήθηκε σε κατεπείγουσα επέμβαση.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Μυλωνέρου

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=5QnIHpiFUlo[/youtube]

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας κ. Δημήτρης Φώτης διέψευσε όσα καταγγέλθηκαν περί ξυλοδαρμού, ενώ τόνισε οτι η αξιωματικός υπηρεσίας ήταν αυτή που τηλεφώνησε για ασθενοφόρο. Μάλιστα είπε, ότι “χρειάστηκε μισή ώρα για να τον πείσουμε να μπει στο ασθενοφόρο”.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Φώτη

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-zrGehqjkxA[/youtube]