Συνεδρίασε χθες το Δ.Σ του Επιμελητηρίου Πιερίας μέσω τηλεδιάσκεψης: Όλυμπος, τουριστική προβολή και Εμποροβιοτεχνική Έκθεση στο επίκεντρο της συζήτησης

Οικονομία Τουρισμός

Στην εκπόνηση μελέτης για την αξιοποίηση του Ολύμπου προχωρά το Επιμελητήριο Πιερίας ύστερα από την ομόφωνη απόφαση των μελών του Δ.Σ που συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας 29 Μαρτίου 2021 μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου ενημέρωσε το σώμα για την πρώτη συνάντηση που είχαν από κοινού με το Γενικό Γραμματέα της Διοικητικής Επιτροπής Θανάση Κόκκινο με τους εκπροσώπους μελετητικής εταιρείας η οποία διαθέτει μεγάλη εμπειρία και ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων (αρχιτέκτονες μηχανικούς, δασολόγους, γεωλόγους κ.α) που απαιτείται στην περίπτωση της μελέτης για τον Όλυμπο.

Η μελέτη πρόκειται να ολοκληρωθεί εντός πέντε μηνών και με βάση το νέο Προεδρικό Διάταγμα που αναμένεται σε σχέση με τις χρήσεις γης και τους περιορισμούς που θα διέπουν τον Όλυμπο.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα business plan, όπως ανέφεραν τόσο ο πρόεδρος όσο και ο Γ.Γ που θα αποτελέσει τη βάση για τις επαφές με τα αρμόδια Υπουργεία αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατασκευή τηλεοπτικού σποτ

Με την προσδοκία ότι η φετινή χρονιά δεν θα είναι άλλη μία χαμένη χρονιά για τον τουρισμό, το Δ.Σ του Επιμελητηρίου ενέκρινε ομόφωνα τη δημιουργία τηλεοπτικού σποτ το οποίο θα προβληθεί σε σταθμούς εθνικής εμβέλειας.

«Πρόκειται για ένα τηλεοπτικό σποτ που θα είναι έτοιμο λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν με στόχο να προβάλει το τουριστικό προϊόν της Πιερίας σε όλη την Ελλάδα, αναδεικνύοντας τις ομορφιές της περιοχής μας και τις πολλαπλές επιλογές αναψυχής» ανέφερε ο κ. Χατζηχριστοδούλου επισημαίνοντας ότι το Επιμελητήριο συνεχίζει να «χτίζει» το τουριστικό προφίλ του νομού σε συνέχεια της πολύ επιτυχημένης διαδικτυακής καμπάνιας το περυσινό καλοκαίρι.

Ξεκινά ο σχεδιασμός της 11ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης

Η διοργάνωση της 11ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας συζητήθηκε εκτενώς κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δ.Σ.

Όλα τα μέλη συμφώνησαν με την εισήγηση του προέδρου ότι η φετινή ΕΒΕΠ θα πρέπει να αποτελέσει, μετά και την περυσινή αναβολή της, διοργάνωση-σταθμό και δυναμική επανεκκίνηση ενός θεσμού που μετρά 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας.

Ήδη τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά από υποψήφιους εκθέτες και οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν κάθε προσδοκία.