Η.Χατζηχριστοδούλου: “Να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι εκπρόσωποι των εξαγωγικών επιχειρήσεων

Οικονομία

Να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι εκπρόσωποι των εξαγωγικών επιχειρήσεων ζητά με επιστολή του προς τα αρμόδια υπουργεία Υγείας και Ανάπτυξης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Στην επιστολή η οποία κοινοποιείται επίσης στους βουλευτές του νομού, στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και στα Επιμελητήρια της χώρας, ο κ. Χατζηχριστοδούλου επισημαίνει ότι η προτεραιοποίηση των εμβολιασμών των εξαγωγέων θα διευκολύνει τις απαραίτητες επαγγελματικές τους μετακινήσεις τόσο εντός της Ε.Ε. όσο και σε τρίτες χώρες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής προς τους αρμόδιους υπουργούς Υγείας Β. Κικίλια και Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδη: 

ΘΕΜΑ: Προτεραιότητα εμβολιασμού εξαγωγέων

Κύριε Υπουργέ,

Δεδομένου ότι η χώρα μας βιώνει μια επώδυνη διπλή κρίση, υγειονομική και οικονομική, καλείται, ταυτοχρόνως, να ισορροπήσει και να ανταποκριθεί με επιτυχία και στα δύο αυτά μέτωπα.

Η επιτυχημένη αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης είναι συνυφασμένη με την επιχειρηματική εξωστρέφεια, την οποία οφείλουμε να τη στηρίξουμε και  να την διευρύνουμε.

Για το σκοπό αυτό προτείνουμε την προτεραιοποίηση του εμβολιασμού των νόμιμων εκπροσώπων των εξαγωγικών επιχειρήσεων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι απαραίτητες επαγγελματικές τους μετακινήσεις εντός της Ε.Ε., αλλά και σε τρίτες χώρες.

Εκτιμώντας ότι η εφαρμογή του προτεινόμενου μέτρου θα συμβάλει θετικά τόσο στην υγειονομική προστασία, όσο και στην προσπάθεια της οικονομικής μας ανάκαμψης, ελπίζουμε στην άμεση και θετική σας ανταπόκριση.

     Ο Πρόεδρος

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου