Ν. Τσιαμπέρας: “Φάνη λυπάμαι για την πολιτική και θεσμική σου εκτροπή”

Πολιτική

Χθες, μία μέρα μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αναρτάται στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Κατερίνης δελτίο τύπου συνοδευόμενο από τη φωτογραφία του Προέδρου δημοτικού συμβουλίου, με άκρως αναληθές περιεχόμενο.

  Είναι κάποιες στιγμές που πραγματικά δεν ξέρεις πως να αντιδράσεις σε τέτοια φαινόμενα ευτελούς οπορτουνισμού. Αγαπητέ μου Φάνη κάνω λόγο για ευτέλεια, διότι οι ισχυρισμοί της ανακοίνωσης σου είναι τόσο αυταπόδεικτα αναληθείς και μη γενόμενοι , που απλά προκύπτουν από τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου. Μόνο εάν σκέφτεσαι να τα παραποιήσεις και αυτά. Πλέον δεν θα μου προξενήσει εντύπωση κάτι τέτοιο, από έναν πρόεδρο που επέλεξε για τον εαυτό του ρόλο χρήσιμου και αναλώσιμου εντολοδόχου.

   Με αυτή τη συνειδητή σου επιλογή να παραχαράξεις τα πραγματικά περιστατικά και να προσπαθήσεις απροκάλυπτα να εξαπατήσεις την τοπική κοινωνία, εμφανίζοντας  το  σύνολο των δημοτικών συμβούλων, πως δήθεν αποφάνθηκαν για θέμα που ουδέποτε συζητήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είναι πρωτοφανή θεσμική και ηθική εκτροπή. Σίγουρα αποτελεί και παράβαση καθήκοντος, άλλα αναρωτιέμαι κατά πόσο αξίζει να ασχοληθεί κάποιος με ανθρώπους απόλυτα θεσμικά και πολιτικά άδειους.Απλά δεν αξίζει.

   Αγαπητέ Φάνη δεν θα μπω στη διαδικασία να σου εξηγήσω την θεσμική αξία που φέρει η ιδιότητα σου, καθώς και το ειδικό πολιτικό βάρος που απαιτείται να διαθέτει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ως εγγυητής της εύρυθμης και δημοκρατικής λειτουργίας του συλλογικού οργάνου, διότι δυστυχώς εσύ διάλεξες να είσαι ο ελεγχόμενος πρόεδρος του Κουκοδήμου. Πλέον βασιλικότερος του βασιλέως.

  Λυπάμαι, διότι πίστευα, πως ως φυσικός και πολιτικός διάδοχος μιας οικογένειας με σημαντική και αξιόλογη παράδοση στην πολιτική ιστορία του τόπου θα ένιωθες την ανάγκη να συνυπολογίσεις το χρέος σου και να τιμήσεις την πολιτική παρακαταθήκη που κληρονόμησες, πριν κάνεις αυτές τις επιλογές σου.

  Ως γιός του πρώην Βουλευτή Πιερίας, κ. Γιώργου Τερζόπουλου και ανιψιός των πρώην δημάρχων Κατερίνης (Τάκη Τερζόπουλο 1964-1967) και (Μενέλαου Τερζόπουλου 1991-1996), όφειλες να είσαι περισσότερο ευαίσθητος σε θέματα δημοκρατικής και θεσμικής συμπεριφοράς. Κρίμα, που δεν αποδείχτηκες άξιος διάδοχος μιας οικογενειακής παράδοσης.

Τέλος υστέρα και από αυτό το ατόπημα σου,  έστω και τούτη τη στιγμή που απέδειξες την αδυναμία σου να ανταπεξέλθεις του θεσμικού σου ρόλου, σε καλώ να παραιτηθείς, διευκολύνοντας την ομαλή και σοβαρή λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.

Υ/Γ Αγαπητέ Φάνη γνωστοποιώ, πως πριν προβώ σε αυτή την δημόσια ανακοίνωση μου, σε κάλεσα στο τηλέφωνο, προκειμένου να σου ζητήσω να επανορθώσεις το ατόπημα σου. Ουσιαστικά θέλησα να σου δώσω μία ευκαιρία να διορθώσεις το λάθος σου, πιστεύοντας πως όλοι μας μπορεί να κάνουμε λάθη αρκεί να τα διορθώνουμε. Δυστυχώς όμως δε βρήκα ανταπόκριση, αλλά αντίθετα έγινα δέκτης μιας δογματικής και υπεροπτικής απόκρισης.

                                                                                                           Με τιμή

                                                                                                     Δημοτικός Σύμβουλος

                                                                                                       Νίκος Τσιαμπέρας