Συνάντηση του δημάρχου Κατερίνης με τον Υπ. Εσωτερικών – Συζήτηση για χρηματοδότηση, προσλήψεις και επιδότηση ενοικίου του νέου ΚΕΠ

Πολιτική

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη είχε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος σε αυθημερόν επίσκεψή του στην Αθήνα και στο αρμόδιο υπουργείο. Ο δήμαρχος Κατερίνης συζήτησε με τον Υπουργό Εσωτερικών, το θέμα των χρηματοδοτήσεων που εκκρεμούν στη ΔΕΥΑ Κατερίνης σε ό,τι αφορά τις πλημμύρες του 2017 και του 2019 αντίστοιχα.

Όπως εξήγησε ο κ. Κουκοδήμος οι ζημίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Δημοτική Επιχείρηση για το 2017 ανέχονται σε 1,7 εκ. ευρώ περίπου, ενώ για το 2019 σε 600.000 ευρώ περίπου. Το Σεπτέμβριο του 2019 και αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης, συγκεντρώθηκαν όλα τα παραστατικά και δικαιολογητικά για τις ζημίες και το κόστος αποκατάστασης των πλημμυρών του 2017 και κατατέθηκε εκ νέου με εμπεριστατωμένη έκθεση στο Υπουργείο, μαζί με το φάκελο των ζημιών που αντιμετώπισε η ΔΕΥΑΚ μετά τις πλημμύρες του 2019.

Ακόμη τέθηκε στον Υπουργό το θέμα της αναγκαιότητας προσλήψεων στη ΔΕΥΑ Κατερίνης μέσω ΑΣΕΠ προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων εργαζομένων, καθώς και το αίτημα της ΔΕΥΑ για την ένταξη της οφειλής ύψους 7,4 εκ. ευρώ που «βαραίνει» τη δημοτική επιχείρηση, στο Πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ.

Τέλος, κατατέθηκε και το αίτημα χρηματοδότησης για την κάλυψη της δαπάνης ενοικίου για το χώρο στέγασης του νέου ΚΕΠ Κατερίνης.

Ο κ. Βορίδης, ήταν ιδιαίτερα θετικός, σημειώνοντας πως στο αμέσως επόμενο διάστημα οι αντίστοιχες υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών και των υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης και της ΔΕΥΑΚ θα συνεργαστούν για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που είναι σε εκκρεμότητα.