Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης: Δεν πέρασε η πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου Κορινού για την «ισοπέδωση» του ποδηλατόδρομου – πεζόδρομου

Πολιτική

Δεν πέρασε τελικά η πρόταση του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Κορινού κ. Μορθανάση  που ζητούσε να ξηλωθεί το έργο και να έλθει ο δρόμος στην πρότερη κατάσταση του, χαρακτηρίζοντας το ως ένα έργο που « υποτιμά και προσβάλλει» το χωριό του. O πρόεδρος του Κορινού ζήτησε να κατασκευαστεί ένας σύγχρονος ποδηλατοδρόμος, λέγοντας ότι η προηγούμενη διοίκηση δεν ολοκλήρωσε το έργο, παρά τις υποσχέσεις της. Ζήτησε να ακυρωθεί το έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα, υπογραμμίζοντας ότι με τη σημερινή κατάσταση αποτελεί κίνδυνο καθώς σημειώθηκαν όπως είπε τρία ατυχήματα.

Η συζήτηση

Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στη χθεσινή συνεδρίαση  με τις απόψεις να διίστανται είτε για την ακύρωση και κατά συνέπεια «ισοπέδωση» όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε του έργου, είτε για τη συνέχιση και τη συμπλήρωση του.

Η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων ψήφισε κατά της συγκεκριμένης πρότασης, επισημαίνοντας ότι  το έργο πρέπει να γίνει αφενός για να μη χαθούν τα χρήματα των δημοτών, αφετέρου γιατί το χρειάζεται η περιοχή.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος χαρακτήρισε το έργο ημιτελές που δεν πρέπει να μείνει έτσι. Όπως εξήγησε, το  συμβούλιο Κορινού έχει εκφράσει την άποψη του να ξηλωθεί το έργο, να γίνει νέα μελέτη  και να κατασκευαστεί από την αρχή και πρόσθεσε ότι η απόφαση για το εάν θα ακυρωθεί ή όχι η απόφαση  θα ληφθεί από το σώμα, ζητώντας ονομαστική ψηφοφορία.

Ο αντιδήμαρχος Κοινοτήτων και κάτοικος Κορινού κ. Κώστας Γραμματικόπουλος, ήταν ο πρώτος που διαφοροποιήθηκε από την εισήγηση του προέδρου αλλά και τη θετική στάση του αντιδημάρχου κ. Συμεωνίδη που τάχθηκε υπέρ του ξηλώματος, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν ενημερώθηκε από το τοπικό συμβούλιο σημειώνοντας με έμφαση : «ας πάμε μπροστά, όχι πίσω».

Το ενδεχόμενο προσφυγής σε περίπτωση που ακυρωθεί το έργο του πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου στον Κορινό, άφησε ανοιχτό ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και βουλευτής Σάββας Χιονίδης, ο οποίος τόνισε ότι το έργο είναι ολοκληρωμένο με συγκριμένες μελέτες και προδιαγραφές ασφαλείας, πλην κάποιων εργασιών που υπολείπονται. Ας υπάρξει μια μελέτη ασφάλειας οδού, για να διαπιστώσουμε εάν κάτι δεν είναι σωστό, ανέφερε ο κ.Χιονίδης και πρόσθεσε ότι με ένα ποσό της τάξης των 80 χιλιάδων ευρώ, μπορεί να ολοκληρωθεί.

Η ονομαστική ψηφοφορία

Στην ονομαστική ψηφοφορία για την αποδοχή της πρότασης του Τοπικού Συμβουλίου Κορινού για να ακυρωθεί το έργο, δηλαδή να χαλάσει ότι έχει γίνει μέχρι τώρα, η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, δεν δέχτηκε την πρόταση και αντιπρότειναν να συνεχιστεί  με τις απαραίτητες διορθώσεις και  παρεμβάσεις που απαιτούνται. Με 27 ψήφους κατά καταψηφίστηκε η πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου Κορινού.  

Την πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου ψήφισαν οι κ.κ. Κατανάς Ν, Κεραμιδιώτης, Κυριακίδης, Μακρίδης, Μορφακίδης, Μπαρμπαγεωργόπουλος,  Νταντάμης,  Παπαδόπουλος, Συμεωνίδης, Φιλοκώστας, και Χριστοφορίδης.

Παρών ψήφισε ο κ. Τσιουκάνης