Η ΔΕΕΠ Πιερίας για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη

Πολιτική

Είναι πλέον προφανές πως τα πρόσφατα θλιβερά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και η εικόνα του αιμόφυρτου αστυνομικού δεν ήρθαν από το πουθενά. Το έδαφος είχε καλλιεργηθεί από το κλίμα μίσους που είχε δομηθεί τις προηγούμενες μέρες με αφορμή το επεισόδιο της Κυριακής και την εικόνα ξυλοδαρμού πολίτη από αστυνομικό. Η χθεσινή συγκέντρωση που οργανώθηκε από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΜΕ, το Ρουβίκωνα και άλλες αναρχικές «συλλογικότητες» έγινε μέσα σε αυτό το κλίμα. Μαζί αντάμα, σε εποχή πανδημίας με συνθήματα όπως «απαγόρευση στο lockdown και όχι στη ζωή» και «έξω οι μπάτσοι από τη Νέα Σμύρνη»! Τη στιγμή που οι πολίτες δίνουν σκληρή μάχη και το Σύστημα Υγείας υφίσταται πίεση, ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύουν στις πλατείες των «νεοαγανακτισμένων» κι από την άλλη κραυγάζουν ότι «η Ελλάδα θα γίνει Μπέργκαμο». Όταν γίνεται κάλεσμα σε συγκέντρωση υπάρχει και πολιτική ευθύνη. «Αναλαμβάνεις το ρίσκο» όπως έχει πει κι ο κ. Τσίπρας.

Δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Η βία διχάζει και υπονομεύει την ενότητα του λαού και την ομαλότητα.

H επίσημη πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των πολιτών σε διαδηλώσεις εν μέσω έξαρσης της πανδημίας συνιστά -όπως τόνισε χθες ο Πρωθυπουργός- πράξη μέγιστης ανευθυνότητας. Υπονομεύει τα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του ιού. Και προσβάλλει τον αγώνα που δίνουν, νύχτα και μέρα, οι υγειονομικοί μας στο Ε.Σ.Υ.. Συγχρόνως προκαλεί διχόνοια και ρήγμα στην κοινωνία σε εποχές που η ενότητα και η κοινωνική συνοχή είναι απολύτως απαραίτητα.

Επιμένει, άραγε, ακόμη και τώρα ο κ. Τσίπρας, να «δέχεται το ρίσκο» για τη δημόσια υγεία; Τον καλούμε να αναλογιστεί το βάρος των ολέθριων επιλογών του. Ύστερα από ένα χρόνο δοκιμασίας, η κοινωνία βρίσκεται σε οριακό σημείο. Καθήκον μας είναι να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα και όχι να υποδαυλίζουμε κοινωνικές εντάσεις. Η Δημοκρατία, πράγματι, δεν μπαίνει σε καραντίνα. Ούτε, όμως, και οι τεράστιες ευθύνες του κ. Τσίπρα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΕΠ ΠΙΕΡΙΑΣ                   

Χαράλαμπος Απ. Μπρουσκέλης                      

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΕΕΠ ΠΙΕΡΙΑΣ

Νίκος Β. Ντούλας