Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Εργάτες γης, στο τελικό στάδιο η ρύθμιση – Από σήμερα η πλατφόρμα για την προκαταβολή σύνταξης

Αγροτικά Πολιτική

Τη λειτουργία της νέας ψηφιακής πλατφόρμας και την προκαταβολή των συντάξεων συζήτησε η Βουλευτής κατά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη. 

Μία πρωτοβουλία εξαιρετικά σημαντική, καθώς θα εξασφαλίσει ένα εισόδημα και μάλιστα αναδρομικά, σε όλους όσοι αναμένουν την έκδοση της προσωρινής ή οριστικής τους σύνταξης. 

Μια πρωτοβουλία που εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο της Κυβέρνησης για την ψηφιοποίηση και την αυτοματοποίηση των σχετικών διαδικασιών, με στόχο την όσο το δυνατόν ταχύτερη απονομή των συντάξεων.

Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη από σήμερα μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου (gov.gr) και συγκεκριμένα μέσω του συνδέσμου https://prokatavoli.syntaxeis.gov.gr/ καθώς και μέσω της ιστοσελίδας του ΕΦΚΑ – www.efka.gov.gr 

όπου οι εν αναμονή συνταξιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις τους με τη χρήση των κωδικών taxisnet. 

Στην ατζέντα της συνάντησης τέθηκε επίσης το επίκαιρο και ιδιαίτερα σημαντικό για τους αγρότες της Πιερίας αλλά και όλης της χώρας ζήτημα της μετάκλησης των εργατών γης, για το οποίο η Βουλευτής είναι σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς.

Όπως ενημερώθηκε από τον Υπουργό επίκειται άμεσα η διευθέτηση του ζητήματος με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί.