Να συμπεριληφθούν οι τοπικές επιχειρήσεις στον διαγωνισμό για τα σχολικά γεύματα, ζήτησε με επιστολή του ο Φ. Μπαραλιάκος προς την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Πολιτική

Την ένταξη του κριτηρίου της εντοπιότητας των επιχειρηματιών που θα συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα», αιτήθηκε με επιστολή του προς την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου ο βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος, εν όψει των επόμενων διαδικασιών για την ανάδειξη αναδόχων του προγράμματος των σχολικών γευμάτων από τον ΟΠΕΚΑ για την διανομή τους σε μαθητές σε καθημερινή βάση.

 Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά στο επιστολικό κείμενό του ο κ. Μπαραλιάκος, μείζονα παράμετρο για την διανομή των σχολικών γευμάτων προς τους μαθητές αποτελεί αναντίρρητα η ποιότητα τους. Συνεπώς, το κριτήριο του ποιοτικού ελέγχου των γευμάτων πρέπει να ιεραρχείται ως κορυφαία προτεραιότητα.

Ο βουλευτής Πιερίας με την επιστολή του, μάλιστα, καταθέτει μια πρόταση για τον τρόπο διεξαγωγής των διαγωνιστικών διαδικασιών. Κρίνει σκόπιμο να τεθεί ως προϋπόθεση για την ανάθεση των γευμάτων προς διανομή στα σχολεία, το κριτήριο της εντοπιότητας των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, εκτιμά, πως  θα δοθεί μια ισχυρή ώθηση στις τοπικές οικονομίες σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη περίοδο για την επιβίωση τους εξαιτίας της πανδημίας και του συνακόλουθου κλεισίματος της αγοράς.

Είναι μια επιλογή, επισημαίνει καταληκτικά ο κ. Μπαραλιάκος, που προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα και θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τόσο τον σκοπό της απρόσκοπτης και ποιοτικής διανομής γευμάτων προς τους μαθητές, αλλά και θα ενίσχυε την τοπική οικονομία και απασχόληση.