Στις σεισμόπληκτες περιοχές της Θεσσαλίας ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας για να παραδώσει σκηνές για τη διαμονή 250 πληγέντων

Κοινωνία Πολιτική

Πενήντα σκηνές προσωρινής διαμονής στους σεισμόπληκτους του Τυρνάβου Λάρισας παρέδωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Παρουσία του επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπου Στεργιάδη, ο κ. Τζιτζικώστας παρέδωσε τις πενήντα σκηνές στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και στον Δήμαρχο Τυρνάβου Ιωάννη Κόκουρα, στο γήπεδο του Δαμασίου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε:

«Συμπαραστεκόμαστε στους σεισμόπληκτους της Λάρισας και της Θεσσαλίας, που αντιμετώπισαν το χτύπημα του Εγκέλαδου και δοκιμάζονται από μια φυσική καταστροφή, που ευτυχώς δεν στοίχισε σε ανθρώπινες ζωές. Στο Δήμο Τυρνάβου όμως και ειδικά εδώ στο Δαμάσι, οι καταστροφές σε κτίρια και στις περιουσίες των συμπολιτών μας είναι μεγάλες και δικό μας χρέος είναι να σταθούμε αλληλέγγυοι, αρωγοί και συμπαραστάτες τους, για να ξεπεράσουν τις επιπτώσεις του σεισμού. Θέλω να συγχαρώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Τυρνάβου για την άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής και την άμεση αντίδρασή τους, μετά το σεισμό. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διαθέτει σήμερα 50 ειδικές σκηνές για την προσωρινή διαβίωση 250 πολιτών που είτε έχασαν τις κατοικίες τους, είτε τα σπίτια τους δεν είναι ασφαλή ακόμη για κατοικία. Το θετικό είναι ότι σε έναν τόσο ισχυρό σεισμό και με τους μετασεισμούς να συνεχίζονται, η Πολιτεία και η Αυτοδιοίκηση ανταποκρίθηκαν άμεσα και με σχέδιο, η Πολιτική Προστασία και το σχέδιο αντιμετώπισης λειτούργησαν και μάλιστα εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού. Θεωρώ ότι ελήφθη κάθε πρόνοια, ώστε κανένας συμπολίτης μας να μη μείνει χωρίς στέγη, χωρίς φαγητό και χωρίς τα είδη πρώτης ανάγκης και πιστεύω πως με τη συνεργασία όλων μας, ο Τύρναβος, η Ελασσόνα και η Λάρισα θα ξεπεράσουν κι αυτή τη δυσκολία. Εμείς θα είμαστε δίπλα τους σε ό,τι χρειαστεί. Οι Περιφέρειες άλλωστε έχουν δείξει ότι η μία στέκεται στο πλευρό της άλλης, όταν αντιμετωπίζει πρόβλημα. Η αλληλεγγύη είναι η αρχή στην οποία στηρίζεται το οικοδόμημα της σύγχρονης Αυτοδιοίκησης».