Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους για την Ιεραποστολή στην Τανζανία

Κοινωνία

Στον κατάμεστο Ιερό Ναό Tιμίου Σταυρού και Υπαπαντής του Κυρίου Κατερίνης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το απόγευμα του Σαββάτου 13 Απριλίου, εκδήλωση-ομιλία αφιερωμένη στην εξωτερική ιεραποστολή.

          Ομιλητής ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η Ιεραποστολή ως Σταυροαναστάσιμο γεγονός» και μετέφερε τις πρόσφατες εμπειρίες του από την Ιεραποστολή. Παράλληλα εξήγησε την έννοια της ιεραποστολής, τι θέση έχει στην ζωή της εκκλησίας και τόνισε τις προσπάθειες που γίνονται για την μετάδοση του Ευαγγελίου σε αυτή την αφρικανική χώρα.

          Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος οποίος αφού συνεχάρη τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού του Τιμίου Σταυρού π. Ευάγγελο Γιαννίκη, τον εφημέριο π. Χρήστο Καλόγηρο και τους συνεργάτες της Ενορίας για την άψογη διοργάνωση, εξήρε το θεάρεστο έργο του Θεοφιλεστάτου κ. Αγαθόνικου.

           Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος αναφέρθηκε στην προσωπική του εμπειρία από την επίσκεψη και την παραμονή του στο Κονγκό.«Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η εξωτερική ιεραποστολή είναι η καρδιά της ζωής της Εκκλησίας»,  τόνισε χαρακτηριστικά.

          Κλείνοντας το σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ανακοίνωσε την αποστολή ενός πνευματικού του τέκνου για δυο μήνες στην Τανζανία, σακολουθώντας τον Θεοφιλέστατο και βοηθώντας εν γένει στο εκεί ιεραποστολικό έργο.

          Την εκδήλωση πλαισίωσε με ύμνους της Μεγάλης Τεσσαρακοστής ο βυζαντινός χορός του Συλλόγου Ιεροψαλτών Νομού Πιερίας «Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω».

          Στην είσοδο του Ναού, στελέχη της Ιεραποστολικής Στέγης Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω διέθεταν πασχαλιάτικες λαμπάδες προς ενίσχυση του έργου της Επισκοπής Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας και συγκεκριμένα της νέας κλινικής που πρόκειται να λειτουργήσει, προκειμένου να εξοπλιστεί με φάρμακα και ιατρικά μηχανήματα.

          Με τη συγκεκριμένη εκδήλωση ολοκληρώθηκε ο εφετινός εορτασμός της Εβδομάδας Εξωτερικής Ιεραποστολής, όπως καθιερώθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.