Συνάντηση του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιου με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη

Τουρισμός

Οι προοπτικές εντατικότερης τουριστικής ανάπτυξης και αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου Δίου-Ολύμπου συζητήθηκαν κατά την πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου Βαγγέλη Γερολιόλιου με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Η Υφυπουργός ενημερώθηκε για τη νέα ψηφιακή καμπάνια τουριστικής προβολής του Δήμου (Visit Dion-Olympus: Ένας «θεϊκός» προορισμός), όπου αναδεικνύονται οι επιμέρους δυνατότητες κι επιλογές, που προσφέρει ο Δήμος στους τουρίστες από Ελλάδα κι εξωτερικό, προκειμένου να μετατραπεί η επίσκεψή τους σε μία «αξέχαστη εμπειρία».

Από την πλευρά της η Υφυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της τρέχουσας στρατηγικής του Δήμου, να καθιερωθεί ως τουριστικός προορισμός επισκέψιμος 12 μήνες το χρόνο, καθώς προσφέρει επιλογές όπως περιπατητικές και ορειβατικές διαδρομές στον Όλυμπο, αναψυχή στις απαράμιλλης ομορφιάς Ακτές του Ολύμπου, ποδηλατικές διαδρομές σε βουνό και παρολύμπιο κάμπο, προσκυνηματικές επισκέψεις, υψηλή ποιοτική γαστρονομία με εξαιρετικές τοπικές πρώτες ύλες και αθλήματα αναψυχής.

Προορισμοί όπως ο Αρχαιολογικός Χώρος του Δίου, τα Αρχαία Λείβηθρα, το Κάστρο του Πλαταμώνα, ο παραδοσιακός οικισμός του Παλαιού Παντελεήμονα, οι Ιερές Μονές Αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο και Οσίου Εφραίμ στην Κονταριώτισσα, ο Βυζαντινός Ναός της Παναγίας στην Κονταριώτισσα, το φαράγγι του Ενιπέα και το ρέμα του Ορλιά, καθώς και οι παραλίες μας, από το Βαρικό έως τους Νέους Πόρους, αποτελούν, μεταξύ άλλων, ορισμένα από τα σημεία που μπορούν οι τουρίστες να επισκεφτούν, βιώνοντας μια ολοκληρωμένη τουριστική εμπειρία.

Ευχαριστούμε την Υφυπουργό Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη για την τόσο ουσιαστική συζήτηση κατά τη συνάντησή μας. Διατηρούμε ενεργή και συνεχή την επικοινωνία και συνεργασία μας, τόσο για τον σχεδιασμό προγραμμάτων επιμόρφωσης και κατάρτισης των επαγγελματιών τουρισμού του Δήμου μας, όσο και την περαιτέρω προώθηση ειδικών μορφών εναλλακτικού τουρισμού.

Σας προσκαλούμε παράλληλα να επισκεφτείτε και να ακολουθήσετε τα προφίλ τουριστικής προβολής του Δήμου «Visit Dion-Olympus» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook (www.facebook.com/visitdionolympus), Instagram (www.instagram.com/visitdion_olympus) και Twitter (www.twitter.com/visitdion). #visitdionolympus