Αιγίνιο Πιερίας: Διαψεύδονται οι φήμες περί εκδήλωσης που έφερε συρροή κρουσμάτων

Κοινωνία

Σημάδια ελαφράς βελτίωσης παρουσιάζει η επιδημιολογική κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί στον δήμο Πύδνας Κολινδρού όπου τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων covid-19.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στη δημοτική ενότητα Αιγινίου όπου σημειώθηκαν μάλιστα και δύο θάνατοι, ηλικιωμένου ζευγαριού. Ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων οδήγησε και στην απόφαση να περιληφθεί ο συγκεκριμένος δήμος στις κόκκινες περιοχές του επιδημιολογικού χάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις δυο, τρεις τελευταίες ημέρες η εικόνα παρουσιάζει κάποια ενθαρρυντικά σημάδια βελτίωσης καθώς έχει μειωθεί ο αριθμός των κατοίκων οι οποίοι νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Κατερίνης. Παράλληλα, η κατάσταση της υγείας ενός ακόμη ασθενή, συγγενή πρώτου βαθμού των δύο θανόντων, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, φαίνεται επίσης να παρουσιάζει βελτίωση.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η συζήτηση σχετικά με την πηγή διασποράς του ιού στη συγκεκριμένη δημοτική ενότητα. Ένα από τα σενάρια τα οποία κυκλοφόρησαν ενοχοποιούσαν τον πολιτιστικό σύλλογο «Ανατολική Ρωμυλία» ο οποίος φερόταν, σύμφωνα με αυτήν τη σεναριολογία, να έχει διοργανώσει εκδήλωση κοπής πίτας, μετά την οποία παρατηρήθηκε η συρροή κρουσμάτων.

Ωστόσο, με ανακοίνωσή του ο εν λόγω σύλλογος διαψεύδει κατηγορηματικά κάτι τέτοιο. Όπως αναφέρει, τόσο κατά το πρώτο, όσο και κατά το δεύτερο lockdown η «Ανατολική Ρωμυλία» ανέστειλε πλήρως κάθε δραστηριότητα και έκλεισε τα γραφεία της. Μόνον τον μήνα Οκτώβριο λειτούργησαν τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου, υπό τους προβλεπόμενους υγειονομικούς περιορισμούς, γι’ αυτό και δεν υπήρξε κανένα κρούσμα στους κόλπους του.

voria.gr