Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Τοποθέτηση στο 5ο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου

Πολιτική

Η Βουλευτής, συμμετείχε χθες, την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου, στο 5ο ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου με τίτλο: «Κατακτώντας τον Καρκίνο».

Η κυρία Μάνη τοποθετήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης στη Συνεδρία με θέμα «Ο Καρκίνος στο Ελληνικό και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», επισημαίνοντας ορισμένες από τις Κοινοβουλευτικές της παρεμβάσεις για τα ζητήματα του καρκίνου. Ενδεικτικά:

– Κατέθεσε Ερώτηση, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς τον Υπουργό Εργασίας, με την οποία ζήτησε τη στελέχωση των υγειονομικών επιτροπών των ΚΕΠΑ με ογκολόγους ιατρούς.

– Κοινοποίησε στα αρμόδια Υπουργεία και υποστήριξε με κάθε τρόπο το απολύτως αυτονόητο και επιβεβλημένο αίτημα να συμπεριληφθούν οι καρκινοπαθείς στις ευπαθείς ομάδες που δικαιούνται ειδική άδεια, λόγω του αυξημένου κινδύνου που αντιμετωπίζουν από τη νόσο του Covid 19.

– Ως μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής συμμετείχε στη συνεδρίαση με τους εκπροσώπους της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής επισημαίνοντας στην Πρόεδρο, κυρία Ρεθυμιωτάκη και στον Καθηγητή, κύριο Ανάγνου, την ανάγκη για ακόμα μεγαλύτερη σύνδεση και διάδραση του Εθνικού Δικτύου Ιατρικής Ακριβείας με εστίαση στην Ογκολογία με τα νοσοκομεία και τους γιατρούς των δημοσίων και ιδιωτικών νοσοκομείων μας. 

– Ως μέλος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής συμμετείχε στη συνεδρίαση για τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Υγεία, διατυπώνοντας προς την αρμόδια Επίτροπο, κυρία Στέλλα Κυριακίδου, την πρόταση  να προβλεφθεί πανευρωπαϊκά η υποχρέωση διενέργειας συγκεκριμένων εξετάσεων που αποδεδειγμένα αποτελούν ισχυρά όπλα πρόληψης διαφόρων τύπου καρκίνου, όπως η  διενέργεια μαστογραφίας μετά από κάποια ηλικία και άλλες.

Κλείνοντας, συνεχάρη την Ομοσπονδία για τις ιδιαίτερα αξιόλογες δράσεις της και για το επιτυχημένο 5ο συνέδριό της και έδωσε ένα μήνυμα αισιοδοξίας  μέσα από την προσωπική της εμπειρία και μάχη με τη νόσο. «Απέναντι στη νόσο πρέπει όλοι να επιδείξουμε ψυχική δύναμη, θετική σκέψη και υπομονή. Όταν παραμένουμε αισιόδοξοι, έστω και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, βρίσκουμε μέσα μας δύναμη που δε φανταζόμασταν καν ότι έχουμε. Γι’ αυτό δεν πρέπει ποτέ να πάψουμε να ελπίζουμε, να μαχόμαστε και να χαμογελάμε. Όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος στη μάστιγα του αιώνα, όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε τον καρκίνο».