Τα «Δημοτικά Πάρκινγκ», μοχλός πολυποίκιλης δημιουργικής ανάπτυξης για τον Δ. Κατερίνης

Κοινωνία

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, ο Δήμος Κατερίνης και οι οργανισμοί που πλαισιώνουν και ενισχύουν τη λειτουργία του, συνεχίζουν το έργο τους προς όφελος των δημοτών και του τόπου.

Έτσι, στο πλαίσιο ενίσχυσης και στήριξης του Δήμου και των δημοτών, η Δημοτική Επιχείρηση «Δημοτικά Πάρκινγκ Κατερίνης» (ΔΗΠΑΚ Α.Ε.) συνεχίζει να λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις και να πραγματοποιεί αναπτυξιακές κινήσεις και δράσεις, υπό την καθοδήγηση του Δημάρχου Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμου και σε συνεργασία με τον Πρόεδρο, Νίκο Κατανά και το Δ.Σ. του οργανισμού.

ΕΠΑΝΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.

Αν και η Δημοτική Επιχείρηση «Δημοτικά Πάρκινγκ Κατερίνης» (ΔΗΠΑΚ Α.Ε.) είναι ένας κερδοφόρος οργανισμός, εντούτοις στόχος της δεν είναι τα κέρδη αλλά η επανεπένδυσή τους με σκοπό το γενικό όφελος και την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η ΔΗΠΑΚ στοχεύει στο νοικοκύρεμα της επιχείρησης, κάτι που το έχει επιτύχει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Στοχεύει όμως και στην αναβάθμιση και ασφάλεια χώρων στάθμευσης, στην κατασκευή λειτουργικών χώρων στάθμευσης στο παραλιακό μέτωπο, στην αύξηση κύκλου εργασιών, σε χορηγίες που, στο πλαίσιο Εταιρικής της Κοινωνικής Ευθύνης, οφείλει να κάνει κάθε υγιής δημοτική επιχείρηση με σκοπό τη στήριξη μιας πολυποίκιλης ανάπτυξης, στη συνεισφορά προς τα γράμματα, τις τέχνες και ευρύτερα τον πολιτισμό, καθώς επίσης και στην καλή διαχείριση του μεταναστευτικού και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Με τις προαναφερθείσες δράσεις, επομένως, η Δημοτική Επιχείρηση «Δημοτικά Πάρκινγκ Κατερίνης» (ΔΗΠΑΚ Α.Ε.) αποτελεί πραγματικά ένα σημαντικό πολυλειτουργικό και παραγωγικό εργαλείο στα χέρια του Δήμου προς όφελος των δημοτών και των επισκεπτών.

ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΧΩΡΩΝ.

Μέχρι να αναλάβει η νέα Διοίκηση της ΔΗΠΑΚ, υπήρχαν σοβαρά πολεοδομικά προβλήματα στα Δημοτικά Πάρκινγκ Κατερίνης καθώς και έλλειμμα πυρασφάλειας, θέματα τα οποία και λύθηκαν. Κατασκευάστηκαν νέες εσωτερικές θύρες, τοποθετήθηκαν πυράντοχες γυψοσανίδες καθώς και σωληνώσεις πυρόσβεσης.

Οι χώροι αναβαθμίστηκαν επίσης με την αγορά και τοποθέτηση φωτιστικών ασφαλείας, χημικών τουαλετών στη Ριζάρειο και στην πλατεία Μακεδονίας ενώ στο 2ο υπόγειο κάτω από το Δημαρχείο έγινε προμήθεια υλικών και πραγματοποιήθηκαν εργασίες νέων χωρισμάτων με πυράντοχες γυψοσανίδες στο πλαίσιο δημιουργίας αποθηκευτικών χώρων αρχείου.

Έγινε επισκευή του 3ου ασανσέρ το οποίο και τέθηκε προς λειτουργία για το κοινό, τακτοποιήθηκε πολεοδομικά ο χώρος του θερινού σινεμά, ενώ έγινε και η σχεδίαση των δημοτικών τουαλετών οι οποίες θα ανακατασκευαστούν το επόμενο διάστημα.

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΧΩΡΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.

Προωθείται η κατασκευή τεσσάρων χώρων στάθμευσης, δύο στην Παραλία και δύο στην Ολυμπιακή Ακτή, προς διευθέτηση της λειτουργικότητας των δρόμων των δύο τουριστικών περιοχών και γενικά προς όφελος του τουρισμού.

ΑΥΞΗΣΗ ΚΥΚΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ.

Αν και μειώθηκε, σε σημαντικό βαθμό, το κόμιστρο χώρου στάθμευσης στην πλατεία Μακεδονίας, προς όφελος των δημοτών, εντούτοις προωθείται συνεχώς η αύξηση εσόδων της Δημοτικής Επιχείρησης «Δημοτικά Πάρκινγκ Κατερίνης» (ΔΗΠΑΚ Α.Ε.) μέσα από άλλες δράσεις, όπως είναι π.χ. η μίσθωση φωτεινών επιγραφών σε εισόδους και εξόδους των χώρων στάθμευσης.

Η αύξηση κύκλου εργασιών, χωρίς όμως επιπλέον επιβάρυνση των δημοτών, οδήγησε τη ΔΗΠΑΚ να πραγματοποιεί χορηγίες, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ως εξής:

* Αντικατάσταση περιφράξεων στην πλατεία Μακεδονίας.

* Πλύσιμο με υδροβολή πολλών δημοσίων κτιρίων, πλατειών, εκκλησιών κ.ά.

* Αγορά και δωρεά τριών μηχανών για τη Δημοτική Αστυνομία.

* Πληρωμή εξόδων για δημιουργία νέων λειτουργικών χώρων προς εγκατάσταση της Δημοτικής Αστυνομίας στο κτίριο της Παλιάς Πυροσβεστικής.

* Χρηματοδότηση για πιλοτική χρήση του 1ου αμιγώς ηλεκτροκίνητου οχήματος.

ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

Επιπλέον, η Δημοτική Επιχείρηση «Δημοτικά Πάρκινγκ Κατερίνης» (ΔΗΠΑΚ Α.Ε.) συνεισφέρει, εδώ και ενάμισι χρόνο, στον πολιτισμό του Δ.Κατερίνης με συγκεκριμένες δωρεές, όπως:

* Συνδιοργάνωση τριήμερης διαδραστικής ηχοφωτιστικής παράστασης για τα «Χριστούγεννα 2019».

* Αγορά όλου του χριστουγεννιάτικου στολισμού (2020).

* Η ΔΗΠΑΚ κατέστη ο μεγάλος χορηγός της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης, με αγορές βιβλίων, με εξοπλισμό ραφιών, με ηλεκτροκίνητα μέσα, με ανατύπωση 10.000 καρτών μέλους με το λογότυπο των Πάρκινγκ, με μεγάλη αγορά υλικού για το αναγνωστήριο.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ:

Αναφερόμενος στο πολύπλευρο και θετικό έργο των Δημοτικών Πάρκινγκ Κατερίνης, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, δήλωσε: «Είμαι ικανοποιημένος, από τη λειτουργία των Δημοτικών μας Πάρκινγκ, διότι με το νοικοκύρεμα που έγινε και με τις αναπτυξιακές δραστηριότητες που συνεχώς αναπτύσσονται εκεί, αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να λειτουργούμε με πολύ θετικό τρόπο προς όφελος της πόλης, της περιφέρειας και των δημοτών μας.

Τα Δημοτικά μας Πάρκινγκ δεν προσφέρουν απλώς υπηρεσίες στάθμευσης προς δημότες και επισκέπτες, συνεισφέρουν στην ανάπτυξη και στον πολιτισμό και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Δεν σταματούμε όμως σε όσα καταφέραμε μέσα από τη νοικοκυρεμένη πλέον λειτουργία των Δημοτικών μας Πάρκινγκ, το έργο μας συνεχίζεται με νέες ιδέες, με νέα οράματα και με νέους στόχους που βάζουμε, ώστε να ωφεληθεί πολλαπλά ο Δήμος και οι δημότες σε όλους τους τομείς».