Δήμος Κατερίνης: Υγειονομικό υλικό – δωρεά του Σ.Ε.Η.Π. & της EUROLAMP θα διατεθεί στα δημοτικά σχολεία

Κοινωνία

Μάσκες και αντισηπτικά χεριών, τα οποία συνιστούν δωρεά στο Δήμο Κατερίνης από τον Σ.Ε.Η.Π. (ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ) και την εταιρεία EUROLAMP, θα διατεθούν στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής.

Η παράδοση – παραλαβή του υγειονομικού υλικού και πιο συγκεκριμένα 20.000 ιατρικών μασκών μίας χρήσης για ενήλικες, 12.000 παιδικών μασκών (6000 αγοριών και 6000 κοριτσιών), καθώς και 68 συνολικά GEL χεριών έγινε σήμερα στις εγκαταστάσεις της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης, παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου, του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωάννη Νταντάμη, του  Γ.Γραμματέα του Δήμου Κώστα Λιακόπουλου, καθώς και εκπροσώπων του συνεταιρισμού και της EUROLAMB. Πιο συγκεκριμένα των: Δαλαμήτρα Νικολάου (προέδρου Σ.Ε.Η.Π.), Σαραηλίδη Κων/νου (Ταμία Σ.Ε.Η.Π.),  Νουσιόπουλου Γεώργιου (Διευθυντή πωλήσεων EUROLAMP), Ημιονίδη Γεώργιου (Μέλους Δ.Σ. EUROLAMP), Νουσιόπουλου Θάνου (πωλητή της εταιρείας).

Ο Δήμαρχος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του για την σημαντική αυτή κοινωνική προσφορά, ενώ όπως επισήμανε χαρακτηριστικά: «Ο Δήμος Κατερίνης από την πρώτη στιγμή που έπληξε η πανδημία τη χώρα μας, αναλαμβάνει καθημερινά μια σειρά κοινωνικών πρωτοβουλιών με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, με έμφαση στην στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας, η οποία επηρεάζεται την τρέχουσα περίοδο από την υγειονομική κρίση. Οι συντονισμένες προσπάθειές μας για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών συναντούν σήμερα και την έμπρακτη υποστήριξη του Σ.Ε.Η.Π. και της EUROLAMP στις επιτακτικές για  την υγειονομική κρίση ανάγκες».

Από την πλευρά τους, ο κος Δαλαμήτρας και ο κος Νουσιόπουλος Γ. σημείωσαν: «Ο Σ.Ε.Η.Π. και η εταιρεία EUROLAMP, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης που έμπρακτα αποδεικνύουν θέλησαν να συμβάλλουν  στις πρωτοβουλίες  του Δήμου Κατερίνης για την προάσπιση της δημόσιας υγείας στα σχολεία μας, που είναι το μέλλον της κοινωνίας μας».