Σ. Μαυρίδου: “Η Π. Ε. Πιερίας, είναι πάντα «ετοιμοπόλεμη» για να αντιμετωπίσει τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που πλησιάζουν επικίνδυνα στην Πιερία”

Κοινωνία Πολιτική

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ:

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, βρίσκεται σε άμεση επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποδεικνύει ότι με τα διαθέσιμα μέσα είναι πάντα «ετοιμοπόλεμη» για να αντιμετωπίσει τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που πλησιάζουν επικίνδυνα στην Πιερία.

Με εντολή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κας Σοφίας Μαυρίδου, η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας βρίσκονται από χθες σε επιφυλακή λόγω του έκτακτου καιρικού φαινομένου που αναμένεται να πλήξει την Πιερία.

Όλο το διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό καθώς και ο μηχανολογικός εξοπλισμός βρίσκεται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την εξασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς κίνησης των οχημάτων στο οδικό δίκτυο ευθύνης της, λόγω του επερχόμενου χιονιά.

«Οι μηχανές έχουν ανάψει, το αλάτι έχει φορτωθεί και οι οδηγοί – χειριστές μετά τις έξι το απόγευμα θα ‘αλατίσουν’ τους δρόμους ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, γιατί η διοίκηση συνεχίζεται και με τα χιόνια», τονίζει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας σε λίγες ώρες θα βρίσκονται στο πεδίο, σε όλο το οδικό δίκτυο ευθύνης της, ως εξής:

Στη νότια Πιερία, στους δρόμους που συνδέουν τα χωριά, Λεπτοκαρυά – Καρυά [8η Επαρχιακή Οδός] – Πλαταμώνα – Παλαιό Παντελεήμονα.

Στην κεντρική Πιερία, στους οδικό άξονα, Κατερίνη – Σβορώνο – Κάτω Μηλιά – Φωτεινά – Άγιο Δημήτριο – όρια Νομού με τη Λάρισα.

Επίσης, στον οδικό άξονα Κατερίνη – Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης – Αρωνά – Λαγόραχη – Ελατοχώρι – Ρητίνη – Βρύα – Κατερίνη.

Στην βόρεια Πιερία, Καστανιά – Κολινδρό – Παλιάμπελα.

Ωστόσο, βρίσκονται πρόσθετα μηχανήματα σε αυξημένη ετοιμότητα αναχώρησης – δράσης, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα το κύμα της κακοκαιρίας που αναμένουμε και σε άλλες περιοχές της Πιερίας, εφόσον απαιτηθεί.

Όλοι οι κινούμενοι στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, θα πρέπει να οδηγούν με προσοχή, να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να διατηρούν ασφαλείς αποστάσεις με τα προπορευόμενα οχήματα.

Κάθε νεώτερο για τον καιρό, μπορείτε να συμβουλεύεστε το επίσημο site της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας [www.emy.gr].