Θ. Λιακόπουλος προς τη δημοτική αρχή Κατερίνης: “Ο Νίκος Τσιαμπέρας καταγγέλλει αναθέσεις προς ΙΚΕ σχετιζόμενες με πρόσωπα πέριξ του δημάρχου και μελών της διοίκησης. Θα απαντήσετε ή «πέρα βρέχει»;

Πολιτική

Η χρονιά ξεκίνησε με τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Τσιαμπέρα που εξελέγη με τον συνδυασμό «Εκκίνηση» να προβαίνει σε πολύ σοβαρές καταγγελίες. Αυτά τα προβλήματα και ερωτήματα τα θέσαμε και εμείς ως συνδυασμός με τις δεκάδες μας παρεμβάσεις εδώ και 16 μήνες, αλλά η δημοτική αρχή τηρούσε σιγή ιχθύος. Πλέον όμως με όλα όσα έφερε στο προσκήνιο και πάλι ο κ. Τσιαμπέρας είναι θέματα που ζητούν επιτακτικά απαντήσεις.

Ο δημοτικός συνδυασμός των κ.κ. Κώστα Κουκοδήμου και Γιώργου Νταντάμη καταγγέλεται (και) από τον δικό τους δημοτικό σύμβουλο για σωρεία βαρύτατων ατοπημάτων. Την ώρα που η υγεία και η οικονομική κατάσταση των συνδημοτών μας κλυδωνίζεται, ο δήμαρχος και ο αναπληρωτής δημάρχου εμφανίζονται από τον δικό τους συνεργάτη και εξ’ απορρήτων τους να κάνουν μεταξύ άλλων τα εξής:

– Στοχευόμενες απευθείας αναθέσεις σε νεοσύστατες εταιρείες (ΙΚΕ), συσχετιζόμενες με πρόσωπα πέριξ του Δημάρχου και μελών της διοίκησης.

Η κατηγορία αυτή περιγράφει έναν δήμο όπου σειρά απευθείας αναθέσεων δίνονται σε ΙΚΕ που σχετίζονται με πρόσωπα κοντά στον δήμαρχο και μέλη της διοίκησης. Είναι αλήθεια κάτι τέτοιο; Το έχει καταγγείλει μέχρι τώρα και ο συνδυασμός του κ. Χιονίδη, ενώ σχετικά ερωτήματα έχουμε κάνει και εμείς στο παρελθόν, όμως πλέον έχουμε επίσημη τοποθέτηση από μέλος του δημοτικού συνδυασμού «Εκκίνηση», που περιλαμβάνει και τον κ. Νταντάμη μαζί με την ομάδα του.

Αν θέλουν οι διοικούντες τον δήμο να είναι σωστοί με τους συνδημότες τους, θα πρέπει ΑΜΕΣΩΣ να απαντήσουν τόσο στον δημοτικό τους σύμβουλο, όσο και στην κοινωνία που βοά πως πλέον «ελάχιστες είναι οι προμήθειες του δήμου που δεν καλύπτονται από αυτές τις νεοσύστατες ΙΚΕ, που πρόλαβαν να κάνουν συνολικά τζίρους εκατομμυρίων Ευρώ μέσα σε 16 μόλις μήνες».

Είναι αλήθεια; Οι δημότες της Κατερίνης δικαιούνται να ξέρουν.

Κύριε Κουκοδήμο, κύριε Νταντάμη, δεν μπορείτε άλλο να σας ρωτάμε και να απαντάτε με επιθέσεις γεμάτες ανακρίβειες, για να αποπροσανατολίσετε τους δημότες του δήμου Κατερίνης.

Ρωτήσαμε δεκάδες φορές και δεν μας απαντήσατε. Τώρα ο Νίκος Τσιαμπέρας κατήγγειλε επίσημα ότι υπάρχουν «στοχευόμενες απευθείας αναθέσεις σε νεοσύστατες εταιρείες (ΙΚΕ), συσχετιζόμενες με πρόσωπα πέριξ του Δημάρχου και μελών της διοίκησης».

Τι απαντάτε συγκεκριμένα; Πότε θα κάνετε δημόσιο απολογισμό προς τους δημότες;

Περιμένουμε απαντήσεις και όχι άλλο την τακτική του «πέρα βρέχει».

Δημοτικός Συνδυασμός «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»

Θανάσης Γ. Λιακόπουλος

Επικεφαλής, Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης

Μιχάλης Γεωργιάδης

Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης

Αποστόλης Λιακόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης

Ράνια Παπαγεωργίου

Δημοτική Σύμβουλος Κορινού