Κατερίνη -Βρέθηκε μονοκατοικία για τον άστεγο συμπολίτη μας – Η αρχή για τη λειτουργία ενός προσωρινού “υπνωτηρίου αστέγων” που θα προσφέρει βοήθεια σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη- Κάλεσμα στους πολίτες για να βοηθήσουν

Κοινωνία

Βρέθηκε μονοκατοικία για τον άστεγο συμπολίτη μας. Ο ιδιοκτήτης την παραχωρεί δωρεάν προς την Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας για τα επόμενα τρία χρόνια με στόχο να χρησιμοποιηθεί ως κατάλυμα συμπολιτών μας που βρίσκονται σε έκτακτη ανάγκη.

Η ανακοίνωση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης

Βρέθηκε μονοκατοικία για το “Υπνωτήριο αστέγων”
Χθες το απόγευμα βρέθηκε μονοκατοικία μέσα στην Κατερίνη την οποία  ο ιδιοκτήτης παραχωρεί δωρεάν προς στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας για τα επόμενα τρία χρόνια  με στόχο να χρησιμοποιηθεί ως κατάλυμα συμπολιτών μας που βρίσκονται σε έκτακτη ανάγκη (Υπνωτήριο αστέγων).  Η κατοικία διαθέτει 2 υπνοδωμάτια,  κουζίνα, τραπεζαρία  και καθιστικό, όπως και σχεδόν όλα τα έπιπλα, έτσι ώστε μετά από ένα καλό καθάρισμα/συμμάζεμα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί αξιοπρεπώς. Πρέπει όμως να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις στη σκεπή, στην κουζίνα και στο μπάνιο διότι πρόκειται για σπίτι το οποίο για μεγάλο χρονικό διάστημα  παρέμενε ακατοίκητο.

Έχουν κατατεθεί περίπου 760 ευρώ
Μετά την δημοσιοποίηση του τραπεζικού λογαριασμού  των κοινωνικών δομών του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης,  άμεση ήταν η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας.  Μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί περίπου 500 ευρώ. Εντός των επόμενων  ωρών θα μπορεί κάθε επισκέπτης του ιστότοπου www.otoposmou.gr  να παρακολουθεί τις καταθέσεις των συμπολιτών μας που στηρίζουν την παραπάνω πρωτοβουλία. Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για τις άμεσες προσωπικές ανάγκες του Γιώργου αλλά και για την  προετοιμασία της κατοικίας. Περισσότεροι από 50 συμπολίτες μας δήλωσαν παρών και συμμετέχουν ενεργά στη νεοϊδρυθείσα πρωτοβουλία.

Αμεση η αντίδραση της Μητρόπολης
Μετά τη χθεσινή μας ανάρτηση, άμεση υπήρξε η αντίδρασή της Μητρόπολης η οποία αναλαμβάνει από αύριο το συσσίτιο του συμπολίτη μας Γιώργου (ενορία Θείας Ανάληψης),  ενώ το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης αναλαμβάνει ένα μέρος του ενοικίου προσφέροντας παράλληλα μικρό χρηματικό ποσό για την κάλυψη των προσωπικών του εξόδων, όπως επίσης μικροέπιπλα για τις ανάγκες της κατοικίας του.

Ετοιμάζουμε την μονοκατοικία
Η ομάδα αποφάσισε να διακόψει τις προσπάθειες αναζήτησης διαμερίσματος  για τον Γιώργο και  με τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί θα αναλάβει το κόστος του ξενοδοχείου για τις επόμενες ημέρες.  Εντός των επόμενων δύο ημερών, η ομάδα, με νέα της ανακοίνωση θα καλέσει όλους τους συμπολίτες μας που επιθυμούν να βοηθήσουν στις εργασίες επισκευής της μονοκατοικίας έτσι ώστε μέχρι το Σαββατοκύριακο να είναι έτοιμο ένα δωμάτιο στο οποίο θα μπορέσει να μείνει ο Γιώργος.

Δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε τις αρχές!
Ετσι με την πρωτοβουλία αυτή γίνεται η αρχή για την λειτουργία ενός προσωρινού “Υπνωτηρίου αστέγων” στην πόλη μας το οποίο θα μπορεί να προσφέρει βοήθεια σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Είμαστε όλοι πεπεισμένοι πώς καμία πρωτοβουλία πολιτών δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις κοινωνικές δομές του Κράτους και να αναλάβει κλασικές ευθύνες και αρμοδιότητές του. Επίσης, είμαστε σίγουροι πώς κανείς δεν θα αμφισβητήσει πως οι άστεγοι μιας πόλης αποτελούν μοναδική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής.

Η πρωτοβουλία αυτή δίνει μία ανάσα σε έναν συμπολίτη μας, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει προσωρινή λύση σε ένα διαχρονικό πρόβλημα της πόλης και δίνει χρόνο στη Δημοτική Αρχή να επισπεύσει τις διαδικασίες  για τη δημιουργία μιας αξιοπρεπούς κοινωνικής δομής έτσι όπως την αξίζει η πόλη και οι πολίτες της.

Όσες και όσοι από εσάς επιθυμείτε να συμμετέχετε στην συντονιστική επιτροπή της πρωτοβουλίας μπορείτε να στείλετε email στη διεύθυνση info@ksk.gr (Ονοματεπώνυμο και κιν. τηλέφωνο). Κάθε βοήθεια από κρατικούς και κοινωνικούς φορείς, συλλογικότητες, αλλά και κάθε προσωπική πρωτοβουλία στήριξης είναι ευπρόσδεκτη.

Τραπεζικός λογαριασμός της πρωτοβουλίας:
ΚΑΠΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΌΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
IBAN: GR71 0172 2550 0052 5510 1380 536
PIREUS BANK BIC: PIRBGRAA
Αιτιολογία κατάθεσης: ΑΣΤΕΓΟΣ + το ονοματεπώνυμό σας


Μετά από περίπου δύο εργάσιμες ημέρες θα μπορέσετε να δείτε τη δωρεά σας αναρτημένη στην ιστοσελίδα www.otoposmou.gr όπως επίσης και όλα τα παραστατικά των δαπανών που θα πραγματοποιηθούν.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την εμπιστοσύνη και την άμεση ανταπόκρισή σας!