Το Νοσοκομείο Κατερίνης θα επισκεφτεί την Τρίτη ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, υπεύθυνος του Τμήματος στο ΑΧΕΠΑ, Σίμος Μεταλλίδης – Τρεις ιατροί από ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους την τελευταία εβδομάδα

Κοινωνία

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ο.Β» ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κ. Συμεών Μεταλλίδης, υπεύθυνος του Τμήματος Λοιμωξιολογίας της Α΄ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου  ΑΧΕΠΑ, πρόκειται να  επισκεφτεί την Τρίτη το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης μαζί με συνεργάτες του, προκειμένου να εξετάσει ασθενείς και να προσφέρει την γνώση του και την εμπειρία του, στο επιφορτισμένο με πολλά περιστατικά COVID Νοσοκομείο της πόλη μας.

Ενισχύεται το νοσοκομείο

Το τελευταίο διάστημα το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης έχει ενισχυθεί και συνεχίζει  να ενισχύεται, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες. Την τελευταία  βδομάδα υπηρετούν στο Νοσοκομείο τρείς ιατροί  από ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας, καλύπτοντας κενά που έχουν δημιουργηθεί, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό των ιατρών αλλά και του νοσηλευτικού προσωπικού έχει νοσήσει και είναι σε καραντίνα. Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκαν οι ανάγκες και τα προβλήματα λόγω των εξαιρετικά υψηλών αριθμών κρουσμάτων, η Πιερία κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά σε αριθμό κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό- το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της Πιερίας και το  ιατρικό προσωπικό έχει προχωρήσει σε παρεμβάσεις σε μια προσπάθεια να καλυφτούν τα κενά που δημιουργήθηκαν. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επίσκεψη του υφυπουργού Υγείας πριν από λίγο καιρό, όπου αμέσως μετά την επίσκεψη του στο Νοσοκομείο της πόλης, είχαν γίνει ανάλογες ενέργειες με την μετάβαση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ιατρών και νοσοκόμων – νοσηλευτριών  από άλλα Νοσοκομεία δημόσια και ιδιωτικά.

Ο Επίκουρος Καθηγητής κ. Μεταλλίδης

Ο κ. Μεταλλίδης είναι Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής στο Α.Π.Θ., έχει εξειδίκευση στη Λοιμωξιολογία.  Πρόσφατα και συγκεκριμένα στις αρχές του μήνα ο Μητροπολίτης Κίτρους είχε εκφράσει τις ευχαριστίες του στο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό της Α΄ Παθολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ για  την εξειδικευμένη φροντίδα και μέριμνα που του παρείχαν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του.