Κάτω από τη “μύτη” του δημαρχείου Κατερίνης, ο Γιώργος που είναι άστεγος κάνει Χριστούγεννα… Η συγκινητική ανταπόκριση Κατερινιωτών στην ανάρτηση του Θεόφιλου Βαρυτιμίδη.

Κοινωνία

Παρά τις δυσκολίες που περνάμε όλοι μας, την οικονομική δυσπραγία αλλά και τα “ζόρια” που έχει ο καθένας και η καθεμιά, η ανθρωπιά φαίνεται πως είναι ένα στοιχείο το οποίο έχει ριζωθεί στις καρδιές των περισσότερων τουλάχιστον θα έλεγα Πιεριέων.

Έτσι λοιπόν πολλοί συμπολίτες μας όταν διάβασαν την ανάρτηση που έκανε σήμερα ο Θεόφιλος Βαρυτιμίδης στο προφίλ του στο facebook για τον Γιώργο, ο οποίος είναι άστεγος και κοιμάται στην πίσω πλευρά του δημαρχείου έσπευσαν να τον βοηθήσουν τουλάχιστον με τα απαραίτητα. Φαγητό, νερό και κάποια χρήματα. Η φωτογραφία συγκλονιστική με τον Γιώργο σκεπασμένο και το σκυλί του να μοιράζονται μαζί τον χώρο και την όποια ζεστασιά.

Σε κάποιες γωνιές της χώρας μας, όπως και στην Κατερίνη δυστυχώς, οι ανθρώπινες φιγούρες όπως αυτή του Γιώργου μας επαναφέρουν στην σκληρή πραγματικότητα, σ΄αυτή που δεν χωρούν λαμπάκια, δεν χωρούν παιχνίδια ή στολίδια και η κάθε μέρα είναι η ίδια.

Για το Γιώργο και για πολλούς ακόμη “Γιώργηδες” ‘η “Γεωργίες” η ημέρα των Χριστουγέννων θα είναι μια ακόμη δύσκολη μέρα.

και όπως πολύ σωστά έγραψε ο Θεόφιλος, “Όταν δεν έχεις τα αναγκαία όλες οι μέρες είναι ίδιες και η ζωή στον δρόμο είναι επικίνδυνη”

Η ανάρτηση του Θεόφιλου Βαρυτιμίδη

Αυτός είναι ο Γιώργος. Ο Γιώργος ειναι άστεγος. Κοιμάται σε ένα στενό στην δημοτική αγορά. Έχει ανάγκη από στέγη, εργασία, ρούχα, έτοιμη τροφή. Δεν θα αναφερθώ στις άγιες μέρες όπως συνηθίζεται. Όταν δεν έχεις τα αναγκαία όλες οι μέρες είναι ίδιες και η ζωή στον δρόμο είναι επικίνδυνη Αν μπορείς να βοηθήσεις, ο Γιώργος είναι κάπου εκεί κοντά.
Κοινοποίησε για τον Γιώργο.

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=10225014594575104&id=1324410480