“Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα”: Εδώ και 12 χρόνια κάθε τέτοια εποχή η “Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα” αγωνιά και τρομάζει με τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ειδικά χρόνων, που φέρνουν σε κίνδυνο τις ζωές μας.

Κοινωνία

“Εδώ και 12 χρόνια κάθε τέτοια εποχή η “Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα” αγωνιά και τρομάζει με τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ειδικά χρόνων, που φέρνουν σε κίνδυνο τις ζωές μας.

Σήμερα ήτανε μια τέτοια μέρα που τις πρωινές ώρες η στάθμη του νερού είχε ανέβει επικίνδυνα. Για καλή μας τύχη, η βροχή κόπασε και η στάθμη του νερού κατέβηκε κατά πολύ.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΑΝΤΕΞΕ!!

Τα αποσπασματικά αντιπλημμυρικά έργα δεν λύνουν το πρόβλημα. Σε πολλά σημεία του ποταμού πέφτουν τα πρανή, που σημαίνει ότι δημιουργούνε πρόβλημα στην κοίτη του ποταμού.

Δεν αποκλείονται επόμενες βροχές με καταστροφικά αποτελέσματα. Μήπως ήρθε η ώρα να το δούμε σοβαρά;;

Η αντιπλημμυρική προστασία του Πέλεκα, απαιτεί μια σειρά έργων, κι’ αυτό πρέπει να το δούνε σοβαρά ο Δήμος και η Περιφέρεια.

Γιατί η αντιπλημμυρική προστασία πάει χέρι-χέρι με την προστασία και ανάδειξη όλων των ρεμάτων και την ολιστική αντιμετώπιση της λεκάνης απορροής από το πλέον ορεινό σημείο έως την εκβολή της στη θάλασσα”.